Stigla velika promena na Fejsu (FOTO)

0
1119
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nakon višemesečne najava, Fejsbuk je konačno uveo novu opciju za svoje korisinike.

Fejsbuk reakcije

Opcija „Yay“ nije ušla u finalnu selekciju, Foto: Printscreen

Od danas, ikonici ‘Like’ pridružiće se još pet emotikona koji se zovu „Ljubav“, „Haha“, „Wow“, „Tužno“, „Ljut“.

Fejsbuk ove emotikone naziva „reakcije“ a tokom današnjeg dana trebalo bi da postanu dostupne svim korisnicima, Tech Insider.

Iz ove kompanije navode da su emotikoni dodatak „Like“ opciji. Cilj je, kako kažu, da ‘reakcije’ pomognu Fejsbuk korisnicima, kojih ima više od milijardu, da iskažu osećanja i u situaciji kad ‘like’ jednostavno nije prikladan.

„Ljudi na Fejsbuku dele svašta. Često, ono što podele nije lepo i veselo. Nekad su tužni. Nekad su šokirani. Nekad su ljuti“, kazao je Semi Krug iz Fejsbuka, koji ističe da je na izradi ovog projekta učestvovao je i sam Zukeberg.

Kako navode iz Fejsbuka, emotikonima se može pristupiti tako što se dugo drži (ili klikće) „Like“ opcija na postu, fotografiji ili videu.

Ipak, iako su najavljivali, opcija „dislike“ neće postojati. Sa ove društvene mreže ističu da su razmišljali i o ovoj opciji ali da Zukerberg i tim nisu bili za nju.

„Namera je bila da se izraze emocije, poput uzbuđenja ili tuge“, ističe Krug.

Fejsbuk je poslednjih meseci testirao ovu opciju u nekoliko zemalja – Španija, Irska, Čile, Portugal, Filipini, Japan i Kolumbija, a nakon toga su razgovarali sa korisnicima, istraživačima i pratili koliko se koji emotikon koristio, kao i da li su svi u skladu s raznim kulturama sveta.

Upravo zato, šesti predloženi emoji ‘Yay’ nije ušao u finalnu selekciju.

Autor: alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR