Грађевинска инспекција општине Гроцка приближава грађанима нови Закон о озакоњењу незаконито изграђених објеката

0
2181
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Обавештавамо грађане да је грађевинска инспекција општине Гроцка, у складу са обавезом регулисаном чл.7. Закона о озакоњењу објеката донела Програм по коме ће се на територији општине Гроцка вршити попис односно евидентирати незаконито изграђени објекти, који је потребно спровести до законом утврђеног рока односно до 27.11.2016.године.
Саставни део овог Програма је план пописа, по зонама односно целинама, са динамиком његовог спровођења. Овај Програм је јаван и објављује се на званичној интернет презентацији општине Гроцка.
Планом је обухваћено 15. зона-/целина. Свака зона представља једно од насеља, односно месну заједницу са подручја општине Гроцка. Ради јаснијег утврђивања динамике спровођења, веће зоне су по моделу бирачких места, подељење на подзоне, са јасно дефинисаним подручјем, односно обухватом улица које припадају одређеној зони односно подзони.

По задатом принципу зонирања, утврђено је и планирано време пописа сваке зоне понаособ:
Зона 1 – Калуђерица (10 подзона); време пописа март , април 2016. године
Зона 2 – Лештане (4 подзоне); време пописа мај 2016.
Зона 3 – Болеч ( 3 подзоне); време пописа мај 2016.
Зона 4 – Винча (3 подзоне); време пописа јун 2016.
Зона 5 – Ритопек; јул 2016; време пописа јун 2016.
Зона 6 -Гроцка (4 подзоне); време пописа јул 2016.
Зона 7 – Брестовик; време пописа јул 2016.
Зона 8 – Врчин (4 подзоне);-време пописа август 2016.
Зона 9 – Бегаљица (2 подзоне); време пописа септембар 2016.
Зона 10 – Заклопача; време пописа септембар 2016.
Зона 11 – Умчари (2 подзоне); време пописа октобар 2016.
Зона 12 – Дражањ; време пописа октобар 2016.
Зона 13 – Живковац; време пописа октобар 2016 .
Зона 14 – Пударци; време пописа новембар 2016 .
Зона 15 –Камендол; време пописа новембар 2016.

Напомињемо да предмет пописа нису објекти који су у поступку легализације и за које су власници надлежном општинском органу поднели захтев за легализацију по раније важећим законима, односно до 29.јануара 2014.године; објекти за које су поднети захтеви у складу са Законом о посебним условима за упис права својине на објектима изграђеним без грађевинске дозволе који нису окончани; објекти за које је извршен упис по напред цитираном закону; као ни објекти за које у моменту изградње није било потребно прибављање грађевинске дозволе.

С обзиром да поступак озакоњења предвиђа и могућност да власник бесправног објекта обавести грађевинску инспекцију да има незаконито изграђени објекат, (чл.7. став 11. напред цитираног закона) надлежна инспекција је сачинила једнообразни образац за пријаву објекта, по моделу који достављамо у прилогу, а који можете преузети овде . (Прилог 1)

Пописивање се врши на прописаном обрасцу појединачног пописног листа , са чијом садржином вас овим путем упознајемо. (Прилог 2)

Позивају се сви грађани на сарадњу приликом вршења овог јавног посла, с обзиром да ће благовремено бити обавештени о темпу и динамици пописа унутар зоне и подзоне којој припадају.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ОДСЕК ЗА ГРАЂЕВИНСКУ ИНСПЕКЦИЈУ

Више о овоме погледајте на http://www.grocka.rs/gradjevinska-inspekcija-opstine-grock…/

ФОТОГРАФИ

Грочански гласник

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR