Центар за културу Гроцка: Књижевна радионица за ученике ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима  

0
1799
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У среду 30. марта 2016. године у ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима, у организацији Центра за културу Гроцка, са почетком у 10.30 часова ученицима 5 до 7-ог разреда представиће се дечји писац Душан Пејчић.

Путем интерактивне радионице, користећи своје вишегодишње искуство приближиће деци и својим колегама део свога књижевног рада.

Из биографије аутора: Душан Пејчић је учитељ са 25 година радног искуства. Био је сарадник дечијег часописа „Витез“ и ко-аутор и водитељ ТВ емисије за децу „Земља играчака“. Аутор је илустроване књиге за децу „Песак и звезде“ (Дерета, 2013) и романа за децу „Мушки дневник“ (награда „Доситејево перо“ за 2015). У децембру 2015. из штампе је изашао „Мушки дневник 2: Досањан сан“, наставак „Мушког дневника“. Душан Пејчић живи и ради у Београду.

Књига „Мушки дневник“ Душана Пејчића добитник је прве награде дечје критике „Доситејево перо“ за 2014. годину у категорији књига намењених старијем школском узрасту (11-14 година). Кроз лик дечака Стефана Луке, који у најосетљивијим годинама пролази болан развод родитеља, суочавајући се са вршњачким насиљем и првим симпатијама, аутор ненаметљиво, и у исто време зналачки, младим читаоцима сугерише како да раздвоје добро од лошег, мудро од незрелог, истину од лажи. Извесно је да ће се у Мушком дневнику подједнако пронаћи и тинејџери и њихови родитељи – први због идентификације са главним јунаком, други због носталгичних слика из свог детињства.

 

Pesak i zvezde

Muski-dnevnik-2,  Dosanjan san

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR