БОЛЕЧ: Почела изградња мултифункционалног центра „Јабланица МП“, 200 нових радних места

0
1363
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У насељу Болеч, у улици 29. новембра, данас 10. марта свечано су почели радови на изградњи тржног центра , дистрибутивног центра са хладњачом и центром за едукацију.

Инвеститор овог пројекта, вредан 6 милона евра, је домаћа компанија „Јабланица МП“, д.о.о. која на тржишту успешно послује већ 25 година. Изградњом овог тржног центра, у насељу у коме живи више од 6,500 хиљада гарађана ствара се могућност отварања 200 нових радних места за становнике наше општине.

Почетку радова присуствовали су члан Градског већа Драгомир Петронијевић, председник Градке општине Гроцка Стефан Дилберовић, инвеститор радова и власник компаније Јабланица МП“, д.о.о. Малиша Милићевић са породицом и председник ОО СНС Гроцка Драгољуб Симоновић. Свештенство парохије Болеч и Мали Мокри Луг очитали су молитву за благостање радова на изградљи овог објекта.

У изјави за медије члан Градског већа Драгомир Петронијевић истако је значај и важност овог пројекта, који омогућити нова радна места и утицати на развој привреде Републике Србије. – Посебно ми је драго што у Србију и у Београд коначно инвестирају домаћи инвеститори, јер то ми враћа наду да ћемо још брже и ефикасније развијати нашу земљу. Овом приликом захваљујем се председнику Градске општине Гроцка Стефану Дилберовићу, што је направио бољи систем у општини, што директно разговара са потенцијалним инвеститорима и што се бори за интерес сваког радног места на територији општине Гроцка- рекао је члан Градског већа Петронијевић.

Председник градке општине Гроцка Стефан Дилберовић рекао је да је општина Гроцка погодна за инвестирње, чему доприноси близина ауто-пута, Смедеревски и кружни пут. – Наша општина ће се у наредних пет година сигурно још боље развијати, с обзирм да је урађен план детаљне регулације за привредну зону у Врчину, где поред Икее очекујемо бројна предузећа и компаније. Захвалан сам инвеститорима што су изабрали Болеч за инвестирање и градској власти, која се потрудила да се потребна документација заврши у што краћем року- рекао је председник Дилберовић.

Инвеститор радова Малиша Милићевић захвалио се члану Градског већа Драгомиру Петронијевићу и председнику општине Гроцка Стефану Дилберовићу на великој подршци и помоћи током свих активности који су предходили изградњи овог објекта . Милићевић је истакао да ће прва фаза радова бити завршена за годину дана,када ће се запослизи првих педесет радника. Објекат ће се градити на простору од 1,23 хектара, а грађевинске радове изводи предузеће“Concord West“.

ФОТОГРАФИЈЕ ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR