Faktor plus – Izbori 2016: SNS osvaja 52.6%, cenzus prelaze samo SPS, DS, DSS, SDS

0
NextWEB hosting

Faktor plus je predstavio još jedno interesantno istraživanje koje je sprovedeno na 1.100 ispitanika.

Kad bi izbori za parlament bili održani sutra, ubedljivo prvo mesto osvojili bi naprednjaci sa 52,6 odsto glasova birača – pokazao je martovski politički barometar Faktora plus.

Pored SNS, još samo pet lista ušlo bi u parlament, pokazalo je istraživanje sprovedeno na 1.100 ispitanika. Drugo mesto zauzeli bi socijalisti, sa 11,9 odsto, treće bi “podelili” radikali i koalicija oko DS – sa 6,1 odsto. Cenzus bi preskočili još samo Dveri-DSS(5,5 odsto) i lista SDS-LDP-LSV (5 odsto).

Naprednjaci su u odnosu na prethodno istraživanje agencije Faktor plus zabeležili skok od oko 3,2 odsto (na prošlom istraživanju imali su 49,4). Po mišljenju analitičara Dejana Vuka Stankovića, do rasta poverenja u koaliciju oko SNS došlo je zbog udruživanja sa više stranaka, pozitivne kampanje koju vodi Aleksandar Vučić i njegove sposobnosti da direktno odgovori na prigovore opozicije:

– I pokret “Dosta je bilo” zabeležio je mali skok – sa tri na 3,3 odsto podrške. Rejting radikala u velikoj meri će zavisiti od presude njihovom lideru Vojislavu Šešelju.

Istraživanje je pokazalo i da najveći broj građana, njih 58 odsto, odobrava ono što radi i govori Vučić, a najmanje odobravaju reči i postupke lidera DS Bojana Pajtića i SDS Borisa Tadića.

Faktor plus je izmerio i da je trenutna izlaznost na izbore 54 odsto, a značajno je porastao i broj opredeljenih među onima koji su odlučili da glasaju – čak 81 odsto građana zna za koju partiju će se opredeliti.

Izvor: Novosti,eizbori.com

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

eighteen − seventeen =