Gradski i opštinski čelnici provozali se produženom trasom linije 303 do Vrčina (FOTO+VIDEO)

0
1080
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kako bi se gradski prevoz koji saobraća na našoj opštini prilagodio potrebama stanovništva, Gradska opština Grocka je u predhodnom periodu u saradnji sa Direkcijom za javni prevoz analizirala potrebe građana i tehničke mogućnosti za sve zahteve građana. Nakon uspostavljanja linije 311, i linija 303 je produžena do Vrčina, čime su stanovnici ovog naselja konačno dobili gradski prevoz, i bolje su povezani sa ostalim naseljima opštine.

U izjavi za medije predsednik gradske opštine Grocka Stefan Dilberović istakao da se opština Grocka , u saradnji sa Gradom Beogradom ozbiljnom posvetila reformisanju mreže javnog prevoza. – Produžili smo liniju 303 , koja je nekada saobraćala od Zaklopače do Ustaničke, a sada prolazi i kroz Vrčin i liniju 311 koja ide kroz delove Leštana koji nisu bili pokriveni prevozom. Za produžetak linije 303,važno je da smo konačno rekonstruisali deo puta Zaklopača-Vrčin u dužini od 4 kilometra, i nadam se da će Srbija put imati razumenja da u narednom periodu presvuče i preostalih 4,5 kilometra, nakon čega ćemo ispred opštine moći da tražimo i veći broj polazaka na liniji 303.Sada ćemo se posvetiti prigradskim „Lastinim“ linijama koje saobraćaju ka naseljima na južnom delu naše opštine- istakao je predsednik Dilberović.

On je takođe dadao da će se do kraja godine vratiti linija 301, za šta je preduslov izgradnja okretnice u Bosanskom naselju u Grockoj čiji se radovi očekuju u najskorijem vremenskom periodu. Opština Grocka raspisala je i tender za 25 novih nadstrešnica za ona stajališta gde ljudi danas čekaju prevoz bez ikakve zaštite.

Gradski menadžer Goran Vesić istako je da je ovo peta linija koju smo u poslednjih nekoliko meseci produžili i uglavnom te linije saobraćaju u prigradskim naseljima, a sve u cilju da se javni gradski prevoz prilagodi stanovnicima prigradskih naselja. – Stanovnici Vrčina su 40 godina čekali da gradski prevoz prođe kroz njihovo naselje, a danas smo zahvaljući inicijativi gradske opštine Grocka uspeli da produžimo liniju 303 i time olakšamo život stanovnicima Vrčina. Trenutno se vrše tehničke analize za izgradnju okretnice u centru Vrčina, kako bi se ova linija povezala i sa centrom naselja.

grocka.rs FOTOGRAFIJE       VIDEO

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR