ПУДАРЦИ: Градски менаџер Горан Весић са општинским руководством обишао предузеће „PDM Agro fruit“

0
????????????????????????????????????

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Предузеће „PDM Agro fruit“ у Пударцима, једно од највећих дистрибутивних центара за промет воћа и поврћа из овог дела Србије, обишли су данас Градски менаџер Горан Весић, члан Градског већа Стево Топаловић, председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, општинско руководство и председник ОО Српске напредне странке господин Драгољуб Симоновић.

Ова фирма бави се извозом воћа и поврћа у Европу и Русију, а у плану је и производња концентрата. Директор предузећа „„PDM Agro fruit“ Дрaган Пантелић упознао је госте са начином рада предузећа и овом приликом обишли су фабрички круг и погон.

У изјави за медије Градски менаџер Горан Весић је истакао да је ово леп пример како компанија на територији општине Гроцка може да изгледа онако како изгледају европске и светске фирме са најмодернијом технологијом.

– То је доказ како у Србији може да се ради на европском нивоу. Ова компанија је прошле године имала профит од око осам милиона евра, има својих 200 хектара, од чега 120 под поврћем, а у плану је садња воћа на око 80 хектара. Ми подржавамо ову компанију и мислимо да она треба да се шири – рекао је Весић и захвалио власнику Драгану Пантелићу јер данас свако ко запошљава једног радника је херој и заслужује подршку државе.

– Град Београд ће учинити све да помогне развој оваквих предузећа, јер су она будућност, не комбинати, већ породична предузећа која се успешно развијају, имају свoје тржиште и улажу у нову технологију. Надам се да ће, када следеће године овде дођемо, бити већи број запослених и неки нови погони – рекао је градски менаџер.

Према његовим речима, Град Београд у општини Гроцка спроводи више десетина пројеката, али је најважнији водовод од Зучке капије до Калуђерице, вредан 144 милиона динара. Очекујемо да већ у априлу буде тај део завршен, што ће озебедити редовно снабдевање водом око 100 хиљада људи на територији ове општине. То је део ширег регионалног водовода Макиш–Младеновац, где до Младеновца треба да дође 2021. године.

Стефан Дилберовић, председник општине Гроцка, истакао је да општина и град треба да пруже што већу подршку оваквим људима који улажу у овај посао.

– Посао општине је да помогне производњу, као и да улаже што више у атарске путеве, а ове године смо планирали насипање 15 километара ових путева. Ове недеље ући ћемо у склапање уговора са клијентима у вези наводњавања „кап по кап” и надамо се да ћемо следеће недеље покрити уговорима првих 200 хектара – рекао је Дилберовић.

Драган Пантелић, директор предузећа „PDM Agro fruit”, истакао је да је ова компанија основана пре три године, а основни циљ био је да се у овом региону обједине произвођачи, као и да првенствено постану конкурент на тржишту, по чему је Гроцка препознатљива.

– Без наводњавања и улагања у производњу нећемо моћи да се наметнемо на тржишту. Имамо 40 радника у сталном радном односу и 120 у сезони. Дневно око 150 тона воћа прерадимо и спакујемо. – рекао је Пантелић и додао да имају планове да се прошире у будућности.

Видео можете погледати ОВДЕ

Галерију слика можете погледати ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR