Proverite u tri klika da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK

0
1464
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Vanredni parlamentarni izbori su raspisani za 24. april ove godine, a istog dana će se održati lokalni kao i pokrajinski izbori. U susret izborima Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućilo je građanima da na njihovom sajtu provere da li su upisani na jedinstveni birački spisak.

Naime, na sajtu ministarstva klikom na baner “provera upisa u jedinstveni birački spisak”, u gornjem desnom uglu, pojaviće se opcija da unesete svoj jedinstveni matični broj.

Nakon toga prikazaće se podatak o glasanju birača po mestu prebivališta: broj biračkog mesta, biračko mesto, adresa, grad i opština.

Ukoliko nakon toga, primetite nedostatke na biračkom spisku, potrebno je da podnesete zahtev za promenu (upis, izmena, dopuna, ispravka ili brisanje) u biračkom spisku u opštinskoj ili gradskoj upravi, prema mestu prebivališta.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je juče tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april. Pokrajinski i lokalni izbori biće održani istovremeno sa parlamentarnim izborima, saopštili su juče predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor.

POGLEDAJTE DA LI STE UPISANI U BIRAČKI SPISAK OVDE: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal

Izvor i foto: eizbori.com

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR