VINČA: Humani đaci OŠ „Nikola Tesla“ sakupili rekordan broj čepova za akciju „Čep za hendikep“

0
2414
Foto: Ana Paunković / RAS Srbija Sredstva dobijena ovom akcijom namenjena su Udruženju paraplegičara Banata
Foto: Ana Paunković / RAS Srbija Sredstva dobijena ovom akcijom namenjena su Udruženju paraplegičara Banata
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Đaci Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Vinče predali su juče na hiljade čepova koje su u poslednja tri meseca skupljali u akciji „Čep za hendikep“.- piše dnevni list ,,Blic“

Sredstva dobijena ovom akcijom namenjena su Udruženju paraplegičara Banata i biće iskorišćena za kupovinu ortopedskih pomagala.

– Akciju je u našoj školi pokrenula nastavnica Građanskog vaspitanja Ljiljana Jović. U početku, broj pristiglih čepova koje su deca donosila nije bio veliki. I sam tada nisam uviđao značaj i domet ove akcije – priznaje direktor škole Dragoljub Gačić.

Kako kaže, vremenom je količina donetog materijala toliko porasla da su u holu škole postavili tri reciklažna kontejnera koja su posle tri meseca zahvaljujući humanim đacima bila popunjena.

U akciju se uključilo 800 škola

Foto: Ana Paunković / RAS SrbijaU akciju se uključilo 800 škola

Direktor ponosno ističe da je Osnovna škola Nikola Tesla najveća škola u Srbiji po broju đaka, pa je tako prošle godine upisano rekordnih 320 đaka prvaka o čemu je „Blic“ tada pisao.

– Naša škola broji 2.208 upisanih đaka u septembru. Otuda i ne čude puni kontejneri prikupljenih čepova – ponosan je direktor.

Mališani koje smo juče sreli u školi, oduševljeno su dodali još čepova koje su odneli članovi Udruženja.

Oboren rekord: Najviše đaka prvaka u Vinči!

Rekordan broj novih prvaka, 320 u Vinči što je najveći broj novih đaka u poslednjih 20 godina, kaže Dragoljub Gačić, direktor škole.

Jovana Savić, učenica sedmog razreda kaže da su svi đaci ozbiljno pristupili ovom projektu i da je ovo tek početak i da će sigurno sledeći put sakupiti jos više materijala.

U akciju se uključilo 800 škola

Idejni tvorac akcije, Zoran Martinov iz Udruženja paraplegičara Banata kaže da se u akciju uključilo 800 škola i više od 400 kompanija.

– Ova akcija ima dve namere: da širimo svest o očuvanju životne sredine i da deca kroz nju uče o potrebama paraplegičara. Novac ne primamo. Naša moneta je čep – zaključuje Martinov.

Izvor:blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR