Бегаљица: Почела адаптација здравствене станице

0
883
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У насељу Бегаљица данас су почели радови на адаптацији здравствене станице , a вредност инвестиције износиће више од девет милиона динара. Радове финанасира Канцеларија за управљање јавним улагањима из Фонда солидарности Европске уније.

Почетак радова данас су обишли градски менаџер Горан Весић, заменик градоначелника града Београда Андреја Младеновић и председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Обиласку радова присуствовали су и заменица председника градске општине Гроцка Јасмина Мандић, председник Скупштине општине Гроцка Спасоје Живановић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Зоран Костић, директорка Дирекције за изградњу Ружа Мркић, чланови општинског већа,директори јавних предузећа, господин Драгољуб Симоновић и запослени у овој здравственој установи.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда за ову годину планирала 217 милиона динара различитих инвестиција на територији општине Гроцка.

Набрајајући пројекте Града Београда на територији општине Гроцка, Весић је навео изградњу водовода Макиш-Младеновац, од Зучке капије према Калуђерици, изградњу секундарне канализационе мрежу у Калуђерици чија је вредност 16 милиона динара и уређење Грочанске чаршије.

-После дуго времена Град више улаже у Гроцку и Гроцка заиста може да рачуна на помоћ Града Београда и то је нешто што грађани могу да виде. Важно је да сви грађани имају основну здравствену заштиту за коју је Град Београд надлежан,па ћемо се будућости више фокусирати на примарну здравствену заштиту- истакао је градски менаџер Горан Весић.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић је рекао да су Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, Град Београд и градске општине договорили радове на 19 пројеката у Београду, што обухвата адаптацију амбуланти , школа и мостова.Он је додао да ће реконструкција здравствене станице у Бегаљици, а планирано је да радови буду завршени за 30 дана, много значити не само становницима Бегаљице, већ и становницима околних насеља.

-На радост великог броја грађана, не само Бегаљице, већ и околних места, овде ћемо средити амбуланту, надам се да ће прорадити апотека и да ћемо овде имати услове који постоје и у другим Домовима здравља у Београду“, навео је заменик градоначелника Града Београда Андреја Младеновић.

Председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић захвалио се градским властима на изузетној сарадњи и овом приликом истакао да ће општинско руководство наставити уз помоћ Града да ради на реновирању здравствених станица на територи општине Гроцка.

– Здравствене станице на нашој општини се тренутно налазе у лошем стању и општина је аплицирала за здравствене станице у Пударцима и Камендолу, али и за реконструкцију и адаптацију Дом здравља у Винчи- истако је председник општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR