Гроцка: Отворен други сајам хортикултуре

0
781
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је у центру Грочанске чаршије свечано отворен други сајам хортикултуре, који је организовало ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, у сарадњи са градском општином Гроцка, а сајам ће трајати до 24. априла.

Сајам хортикултуре у Гроцкој, београдској општини чувеној по природним лепотама и плодном земљишту, има и сасвим специфичан локални карактер, јер окупља излагаче из разних области и представља спој здравог живљења, природног окружења и коришћења природних ресурса. На штандовима у центру Гроцке изложено је цвеће, биљни зачини, препарати од меда, а ту је и кретивна радионица „Дунавски цвет“, коју је организовала учитељица Славица Младеновић Ивановић са својим ученицима подручне школе „Никола Тесла“, из Лештана. Сви заинтерезовани се могу придружити овој креативној радионици у термину од 10:30 до 12:30 часова.

Свечаном отварању сајма хортикултуре присуствовали су председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић и општинско руководство, директор ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, Дејан Миланковић са сарадницима , организациони тим сајма, господин Драгољуб Симоновић, излагачи и суграђани.

Сајам хортикултуре отворио је директор ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, Дејан Миланковић, који се захвалио општинском руководству на сарадњи и помоћи при организацији, као и својим сарадницима из предузећа који су допринели да се данас окупи велики број излагача.

У оквиру програма наступао је хор Основне музичке школе из Гроцке и малишани предшколске установе „Лане“, из Бегаљице.

У великој сали општине Гроцка у оквиру сајма хортикултуре приређена је изложба ручних радова и уметничких слика више аутора са територије Општине, под тематским називом „Биљни мотив“. У име излагача и учесника изложбе идеју поставке представила је госпођа Живадинка Жижа Аврамовић.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR