RTS počinje u Grockoj snimanje igranog tv filma o životu Milunke Savić „Ono malo časti“ 

0
964
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kulturno-umetnički program RTS-a u četvrtak 14. aprila započinje u Grockoj pripreme za snimanje igranog tv filma „Ono malo časti“ reditelja Filipa Čolovića, o životu Milunke Savić, srpske heroine Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata.

Milunka Savić je žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, ranjavana čak devet puta, koju su Francuzi zbog neizmerne hrabrosti prozvali “srpska Jovanka Orleanka”

Pripreme za uredjenje odabranog objekta u Gročanskoj čaršiji započeće već u četvrtak 14. aprila, od kada će scenografi raditi na uređenju prostora za potrebe snimanja.

Opština Grocka je izašla u susret Kreativnom timu Kulturno-umetničkog programa RTS-a i omogućila za potrebe snimanja korišćenje prostora nekadašnje prodavnice Jadar u Grockoj.

Lokal će za potrebe snimanja biti preuređen u kafanu iz 1950. godine, u kojoj Milunka Savić (glumica Ljilja Blagojević) i oficir Blagoje (glumac Miodrag Krstović) pričaju o Milunkinim zaslugama.

Snimanje u Grockoj scena igranog tv filma „Ono malo časti“ reditelja Filipa Čolovića planirano je u periodu od 30. aprila do 05. maja.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR