Центар за културу Гроцка и Дом здравља „Гроцка“: ОСЛИКАЈМО ЗА ДЕЦУ

0
1027
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка у сарадњи са ДЗ Гроцка током овогодишњег летњег распуста планира осликавање мурала у просторијама чекаоница педијатријског одељења, у оквиру радионице мурала „Осликајмо за децу“.

На предлог начелнице педијатрије Соње Мијић упућен Зорици Атић, директорки Центра за културу Гроцка, Центар за културу је размотрио могућност осликавања овог дела Дома здравља у Гроцкој и начине реализације, а затим и аплицирао пројектом за суфинансирање програма Секретаријату за спорт и омладину.  Секретаријат за спорт и омладину је одобрио средства грочанској установи културе за тражену активност и намену, која је у интересу деце и младих са територије Општине.

Тематски садржај и инспирацију за израду мурала чинили би мотиви из природе, биљни и животињски свет, као и дечји цртежи, затим дечје песме, бајке и басне.

Ведре боје, разноврсност и шароликост осмишљених и ликовно укомпонованих мотива, допринеће оплемењеном и пријатно декорисаном простору чекаонице, који је посвећен здрављу наших најмлађих Грочана.

*Секретаријат за спорт и омладину Града Београда ће допринети и у значајној мери помоћи реализацију програма обезбеђивањем неопходних средстава за суфинансирање.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR