Центар за културу Гроцка Вас позива: Конкурс СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2016

0
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за групну изложбу радова локалних аутора под називом ,,Стваралачка Гроцка 2016“. Позивају се ликовни и примењени уметници који стварају на територији општине Гроцка, да узму учешће у тематској групној изложби  која ће бити отворена и представљена јавности 8. јула 2016. године у Ранчићевој кући.

Конкурсни позив за пријаве учесника је отворен од 13. маја до 15. јуна 2016. године.   

Конкурсни позив има за циљ умрежавање стваралачких и ликовних потенцијала, као и представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора /уметника који живе и раде на територији општине Гроцка.

Центар за културу сматра да је окупљање и повезивање уметника са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.

Пријаве на конкурс могу поднети: академски ликовни и примењени уметници, чланови УЛУС-а и УЛУПУДС-а, студенти уметничких школа и факултета, афирмисани неакадемски уметници, и уопште ствараоци чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности.

Конкурс је отворен за излагање: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, дизајна текстила…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију:

– податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, маил- адреса)

– радну биографију

– визуелну документацију (фотографије најмање три рада)

– податке о радовима (опис технике, формат, година настанка)

Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати најкасније до 15.06.2016. године са назнаком „За конкурс  – Стваралачка Гроцка 2016“,  на електронску адресу Центра за културу Гроцка (centargrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 9-16 часова, Резултати конкурса и списак излагача биће објављени 20. јуна на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.rs

Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за РС. Више на: http://beogradskonasledje.rs/kd/zavod/grocka/ranciceva-kuca.html

Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику, те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и духу објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).

За додатне информације:

Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа, 011 850 23 21

Зорица Атић, дипл. историчар уметности, 064 64 73 750

Untitled-1
Untitled-1

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

5 × 4 =