ПРВА НАГРАДА ОСНОВНОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ ИЗ ГРОЦКЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

0
865
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ПРВА НАГРАДА ОСНОВНОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ
НА РЕПУБЛИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

У недељу, 8. маја 2016. године, у сали МШ „Стеван Мокрањац“ у Зајечару, почео је 60. Републички фестивал музичких и балетских школа Србије. Наша школа је наступила првог такмичарског дана.
На Републичком фестивалу се школе оцењују екипно, што значи да се само 4 ученика-солиста и камерни ансамбл такмиче за што бољи пласман своје школе на нивоу Републике Србије.
На овогодишњем Фестивалу Основну музичку школу су представљали следећи ученици, који су остварили изузетне резултате и показали да су достојни представници како своје школе тако и своје општине Гроцка:
1. Иван Павловић, 4. разред гитаре из класе проф. Милице Степаноски – 1. награда (94 бода)
2. Анастасија Матејић, 4. разред флауте из класе проф. Александре Стевановић – 1. награда (91 бод)
3. Исидора Остојић, 3. разред виолине из класе проф. Тијане Љубичић – 1. награда (94 бода)
4. Вања Теофиловић, 5. разред клавира из класе проф. Катарине Фаркаш – 1. награда (97 бодова)
5. Клавирски дуо „Весели прстићи“: Милица Митровић и Дајана Станић, обе учениц су 4. разред клавира из класе проф. Милице Ковачевић – 1. награда (100 бодова)

Изузетан наступ, добра атмосфера, дружење и међусобно подржавање, велики рад и залагање како ученика тако и наставника, подршка родитеља и школе увек доводи до изузетних резултата. Тако је било и овај пут.
СВАКИ ОД ПРЕДСТАВНИКА НАШЕ ШКОЛЕ ОСВОЈИО ЈЕ ПРВУ НАГРАДУ – УКУПНО ПЕТ 1. НАГРАДА! Тако је збирно ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА ЈЕ ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ !
Ово је дивна вест која нам је донела огромну радост и весеље, а показала нам је да наша школа из године у годину иде узлазном путањом, освајајући највише домете. Ми смо школа о којој се све више и гласније позитивно прича, која је можда мала, али увек „на велика врата наступа“! Поносни смо на наше запослене, наше ученике, родитеље и пријатеље који нам често помажу да будемо све бољи и бољи. Такође, свесни смо да смо и ми понос средине у којој трајемо, радимо и ширимо музичко образовање и културу, јер када се о нама прича прича се и о средини из које долазимо.
Коначни пласман наше школе на републичком нивоу знаће се тек након завршетка такмичења (13. маја).

Извор Основна музичка школа Гроцка

ФОТОГРАФИЈЕ

Фото Фејсбук

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR