Svečano je obeležen Dan osnovne škole „Ilija Garašanin“ u Grockoj FOTO

0
NextWEB hosting

Dan osnovne škole „Ilija Garašanin“ u Grockoj svečano je obeležen i proslavljen u sredu 18. maja u 12 časova sadržajnom školskom priredbom, koja je imala za cilj da predstavi rad i dostignuća škole u protekloj godini.

Nakon što je direktor škole Dragan Gojković prisutne pozdravio rečima dobrodošlice, program priredbe otpočeo je Bečkim valcerom, a nastavljen Brankovim kolom. Okosnica ova dva izvođenja je reka Dunav koja protiče kraj Grocke i spaja mnoge države i kulture. Hor škole je potom otpevao pesmu posvećenu Grockoj i njenim lepotama („Grocko moja…“), dok su učenici iz područnih odeljenja predstavili svoj rad i aktivnosti u školama u Zaklopači i Brestoviku. Mnoge roditelje je raznežila učiteljica Ljiljana Petković koja je na svom primeru svoje porodice – bake koja je takođe bila učiteljica, i majke koja je bila bibliotekar u gročanskoj osnovnoj školi, evocirala tople uspomene na školovanje nekada kroz foto-priču o nekadašnjim aktivnostima, sekcijama, proslavama, radnim akcijama itd.

Prvi razredi su u okviru hora i muzičke numere demonstrirali sa nastavnicom Jelenom Pantić znanje engleskog jezika, a prisutne su raznežili i drugi prvačići, koji su sa učiteljicom Dušicom Pavlović otpevali živahnu Bajaginu numeru „Mali slonovi“. Svoje znanje jezika demostrirali su i učenici starijih razreda, obrativši se publici na besprekornom engleskom i francuskom jeziku. Odličnim folklornim nastupima prikazale su svoje slobodne aktivnosti obe područne škole OŠ „Ilija Garašanin“, a posebne ovacije je izazvao KUD „Srbija011“ iz Zaklopače etno nastupom i spletom narodnih igara. Publiku je dirnula i izvedba Milice Živanović, učenice 8/5 razreda u Zaklopači, koja je govorila stihove „Ta ljubav“ Žaka Prevera, kao i „gročanski valcer“ i stihovi pesme „Kad čamac plovi Dunavom…“ u izvođenju hora matične škole. Učiteljica Tanja Radivojević predstavila je rezultate škole, rad školskih timova i stručnih službi, kao i brojne preduzete i realizovane aktivnosti na uređenju škole i osavremenjvanju nastave u proteklih godinu dana.

U okviru bogatog programa koji je na najlepši način prikazao rad učitelja, nastavnika i učenika, predstavljeni su i izborni predmeti koji imaju za cilj negovanje pravih vrednosti u okviru porodice i tradicije. Direktor se prisutnima obratio još jednom, ovaj put da s ezahvali kolektivu i roditeljima na saradnji, i da dodeli brojne zahvalnice najuspešnijim učenicima, jer se škola ove godine može pohvaliti brojnim nagradama i plasmanima na konkursima, kao i gradskim, republičkim i regionalnim takmičenjima. Direktor je za postignute rezultate u radu sa učenicima i zalaganja u okviru rada škole zahvalnice dodelio i nastavnicima, i istaknutim pojedincima u okviru kolektiva.

Školskoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, i to zamenik predsednika SO Grocka Zoran Kostić, član veća za obrazovanje Živadin Mitrić, načelnik Školske uprave Beograda Milan Joksimović, direktori osnovnih i srednjih škola, i ustanova sa teritorije opštine Grocka.

FOTO

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

3 × two =