ГО ГРОЦКА: Додељена признања најбољим ученицима

0
790
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је у великој сали Скупштине градске општине Гроцка организован традиционални пријем ђака генерације, вуковаца и ученика који су освојили запажене резултате на градским и републичким такмичењима са територије општине Гроцка.

Свечани програм отворен је нумером „Жозијен“ коју је извела Милица Ристић, ученица 6. разреда гитаре из класе професорке Милице Степаноски.

Свечаном пријему присуствовали су председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица  председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Владимир Трајковић,чланови општинског већа Живадин Митрић и Милица Николић, директори, професори и наставници школа.

Председник градске општине Гроцка господин Драгољуб Симоновић поздравио је присутне и честитао ученицима изузетан успех који су постигли у току свог школовања.

– Међу нам је данас у сали 120 ученика, више од 80  ученика који су освојили  прва три места   на градским и републичким такмичења,  85 ученика који су носиоци дипломе  Вук Караџић  , а  ту  су и најбољи међу најбољима  9 ђака генерације.

Ви сте понос наше општине и због тога ћемо се трудити и наставити да вас подржавамо и бодримо у вашем даљем школовању.Желим Вам пуно успеха приликом предстојећег уписа у средње школе и на факултете- истакао је председник Симоновић.

Потом је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић уручио најбољима- ђацима генерације таблет уређаје.

Уређају су уручени:

Милици Ристић – ученику генерације ОШ“ Никола Тесла“ из Винче

Игору Георгинову- ученику генерације ОШ „Алекса Шантић“ из Калуђерице

Николини Митов –ученици генерације ОШ „Милоје Васић“ из Калуђерице

Николини Радојевић- ученици генерације ОШ „Иво Лоле Рибар“ из Бегаљице

Николи Обрадовићу- ученику генерације ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке

Јелени Милошевић – ученици генерације ОШ „Мића Стојковић“ из Умчара

Емилији Крантић – ученици генерације ОШ „Свети Сава“ из Врчина

Милица Ристић- 6. разред Основне Музичке школе Гроцка

Тањи Митровић- ученици генерације Средње школе Гроцка

Носиоцима дипломе Вук Караџић завхалнице и књиге уручила је заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Петровић .

Члан општинског већа задужен за образовање  Живадин Митрић , који је током целе школске године највише сарађивао са директорима, наставницима и професорима  школа са територије општине Гроцка, уручио је захвалнице и књиге ученицима  који су освојили изванредне резултате на градским и републичким такмичењима.  Господин Митрић се такође обратио ученицима, пожелевши им још много успеха у даљем школовању.

У току програма присутни су уживали у наступима ученика Основне музичке школе Гроцка. Камерни трио Софија Фаркаш, Марија Павловић и Вања Теофиловић извеле су народне  песме „Тамо далеко“ и „Косовски божури“, а припремила их је професорка Катарина Фаркаш. .Овај трио је један од учесника на наступу Музичке школе у августу месецу у Москви.

Такође,  нумеру  „Плес шећерне виле“, извео је  клавирски дуо „Весели прстићи“, Милица Митровић и Дајана Станић. Овај клавирски дуо 17. јуна наступа на европском такмичењу „Охридски бисери“, у Македонији,а пут за одлазак на ово такмичење помогла је градска општина Гроцка.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR