NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Међународни фестивал фолклора “Крени коло“- Врчин ‘16, одржаће се од 01. до...

Међународни фестивал фолклора “Крени коло“- Врчин ‘16, одржаће се од 01. до 03. јула

0
NextWEB hosting

Међународни фестивал фолклора “Крени коло“- Врчин ‘16, одржаће се од 01. до 03. јула на летњој позорници Oсновне школе “Свети Сава“ у Врчину. На фесивалу ће бити организовани и бројни пратећи програми попут изложбе народне радиности, сајам меда, продајне изложбе сувенира, изложбе паса, такмичења ловаца у спремању паприкаша.

Програм почиње дефилеом дечјих ансамбала центром Врчина, који ће потом да се представе посетиоцима на летњој позорници у петак 01. јула од 19 часова.

Другог дана представиће се бројна културно-уметничка друштва из целе Србије. Сви учесници ће продефиловати центром Врчина, а у поподневним сатима следи свечано отварање фестивала наступом свих гостију и домаћег КУД “Стеван Штрбац“.

Трећег фестивалског дана представиће се хармоникаши, актуелни победници такмичења у Сокобањи. Вече ће увеличати и певачи,а на крају следи игранка за све посетиоце фестивала до касно у ноћ.

За добро расположење и атмосферу задужен је оркестар Милоша Теофиловића из Врчина, апсолутног победника Сокобање за предходну годину.

Организовање једног оваквог фестивала доприноси, пре свега туристичком и културном развоју Врчина и општине Гроцке, али и раду аматерских КУД-ова у овој средини, као и целокупном фолклорном стваралаштву и етнокултури у Србији.

Током фестивалских дана народне игре, ношњу ,музику и обичаје представиће петнаест културно-уметничких друштава из разних крајева Србије.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

15 − 14 =