ГРОЦКА: „Предели, путовања“ и звуци џеза у Ранчићевој кући

0
NextWEB hosting

У галерији Центра за културу Гроцка, времешној Ранчићевој кући која је позната и као споменик културе, отворена је изложбе слика под називом ,,Предели, путовања“ уметница Милице Матовић и Слађане Павловић.
На отварању изложбе наступили су ученици ОМШ „Гроцка“ – Вукашин Бећаговић, Урош Гавриловић, Реља Дедић, Јанко Потић, гитара, Анастасија Рајковић, клавир, Стефан Лазаревић, хармоника, а у наставку вечери, у оквиру „Музичке баште“ Центра за културу, у романтичном вечерњем амбијенту баште Ранчићеве куће наступио је Милош Чоловић Трио.

Поставку, као и лепоте грочанског краја, представила је историчарка уметности Зорица Атић. На више од тридесет радова различитих формата у техници уље на платну, две уметнице различитих сензибилитета призоре виђеног и доживљеног преносе као сажимање спољашњег и унутрашњег – кроз мотив пејзажа. Циклус радова је започет 2014. године, и представља својеврсне сликарске белешке надахнуте лепотом природе и њеном стваралачком снагом. У потрази за једноставношћу, опредељују се да стварају на утврђеним сликарским темељима, а креативни процес у раду обе уметнице креће се од препознатљивости мотива до његовог растакања.

У оквиру „Музичке баште“ Центра за културу, од 20. 30 сати наступио је Милош Чоловић Трио кога чине школовани музичари, студенти ФМУ у Београду, Владан Вељковић, клавир, Милош Чоловић, контрабас, Никола Радојичић, бубњеви. Репертоар који су представили расположеној публици састојао се од ауторских композиција, џез стандарда у Евансовим аранжманима и џез композиције из 50-их и 60-их година прошлог века.

Културном петку у Ранчићевој кући присуствовали су, поред посетилаца из Гроцке и Београда, и члан већа за културу ГО Гроцка Зоран Марков, као и заменик председника СО Гроцка Владимир Трајковић.

Politika Milica i Slađa izložba 17.06.2016.

Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу, 18. јуна доноси вест о отварању изложбе “Предели, путовања” Милице Матовић и Слађане Павловић у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, и пригодном наступу ученика ОМШ Гроцка.

Велико хвала колегама из Политике на пажњи и простору који посвећују културним догађајима у лепој варошици на Дунаву.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

_DSC0009

????????????????????????????????????

_DSC0097

_DSC0099

_DSC0102

????????????????????????????????????

_DSC0096

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

5 × 5 =