NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
У насељима Заклопача, Дражањ и Брестовик прослављена слава Света Тројица ФОТО

У насељима Заклопача, Дражањ и Брестовик прослављена слава Света Тројица ФОТО

0
781
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Мештани насеља Дражањ обележили су данас славу Света Тројицу у цркви Светих 40 мученика Севастијских у Дражњу. Такође, слава Света Тројица прослављена је и у Брестовику.

Тим поводом у дражњанској цркви Свету архијерејску литургију служили су свештеници Дејан Тодоровић и Драган Ђокић, после чега је организована литија.

Овогодишњи домаћин славе био је Драган Прокић из Дражња, који је симболично пренео домаћинство за следећу годину на удружење пензионера Дражањ.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и пројектант цркве у Дражњу архитекта Александар Јанковић били су гости на слави, и након резања славског колача присуствовали су свечаном ручку.

Свештеници цркве Свете Тројице из Гроцке и домаћин славе у Брестовику Живослав Караклајић обележили су славу резањем славског колача, чиме је садашњи домаћин славе пренео домаћинство за следећу годину на Дејана Стојановића из Брестовика.

Обележавању славе присуствовао је велики број мештана овог насеља и деце, а испред руководства градске општине Гроцка гости на слави били су чланови општинског већа Зоран Костић и Зоран Којић.

Пољопривредни произвођачи насеља Дражањ даровали су воће које ће се поклонити институцијама на територији општине Гроцка.

Галерију слика из Дражња можете погледати ОВДЕ

Галерију слика из Брестовика  можете погледати ОВДЕ

У Заклопачи обележена слава Света Тројица

Месна заједница Заклопача јуче је обележила своју славу Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице.

Тим поводом је у просторијама Месне заједице у овом насељу  организована дечија приредба , а испред руководства градске општине Гроцка приредби је присуствовао члан општинског већа Зоран Марков.

У оквиру приредбе наступало је културно-уметничко друштво „Србија 011“ из Заклопaче,  културно-уметничко друштво „Саша Тодоровић“ из Лештана и ученици подручне школе „Илија Гарашанин“ из Заклопаче.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR