Ранчићева кућа, петак 8. јул: Изложба “Стваралачка Гроцка“ и наступ групе „Чудесмо“

0
"Стваралачка Гроцка", 2. колективна изложба
NextWEB hosting

Позивамo Вас да у петак 8. јула 2016. године у 19.30 часова присуствујете отварању II колективне изложбе радова под називом „Стваралачка Гроцка“, групе аутора са територије Градске општине Гроцка, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, ул. Мајевичка 9.

Исте вечери, у оквиру програма „Музичка башта“ у Ранчићевој кући од 20.30 часова наступа састав „ЧУДЕСМО“, који ће се представити ауторским извођењем традиционалних и етно мелодија.

 sg2016.cdr

*Ликовни и галеријски програм Центра за културу Гроцка већ другу годину за редом обогаћен је и оплемењен групном изложбом која репрезентује стваралачке и уметничке капацитете локалне средине. Укупно четрдесет и шест учесника-излагача потврђује и креативне капацитете, и интересовање средине за представљањем и признањем свога рада.
Територија Општине Гроцка поседује изванредне културне потенцијале и богату баштину. Својом атмосфером старе вароши и природним лепотама које прате ток реке Дунав, инспирација је бројним уметницима који на њеном тлу живе и раде, или пак креативно проводе слободно време у летњем периоду.

Имајући у виду да је на тлу Гроцке некада постојало и деловало „Удружење ликовних уметника“ које је окупљало велики број чланова, те да је ова врста организоване подршке потребна локалној средини, концепт представљања локалних аутора под називом „Стваралачка Гроцка“ је 2014. године замишљен као колективна изложба активних стваралаца са територије Општине. Предлог изложбе имао је јасан циљ – умрежавање стваралачких и ликовних потенцијала Општине, као и представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора и уметника. Аутор концепта изложбе је Зорица Атић, дипл. историчар уметности.

Изложба радова под називом „Стваралачка Гроцка“ аутора који стварају на територији Градске општине Гроцка, може се погледати у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, од 8. јула до 12. августа 2016. године.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

7 + 19 =