Свечаност отварања 19. Ликовне колоније општине Гроцка уз концерт састава „Врело“

0
1076
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Свечаност отварања 19. по реду Ликовне колоније општине Гроцка у оквиру 49. Грочанских свечаности одржава се у среду, 27. јула са почетком у 20 часова, на летњој сцени у срцу Гроцке Платоу ГО Гроцка, уз изложбу радова са претходних уметничких колонија и наступ атрактивног нео-етно састава „Врело“, у знак добродошлице учесницима овогодишње манифестације.

Деветнаеста по реду Ликовна колонија у Гроцкој отпочиње са радом у среду, 27. јула, када је за четрнаест овогодишњих учесника осмишљен излет и обилазак бројних културно-туристичких занимљивости и дестинација општине Гроцка, док ће свечани програм отварања бити одржан у 20 часова на летњој сцени, Платоу Градске општине Гроцка, Булевар ослобођења 39 у Гроцкој. У оквиру свечаног отварања биће представљени уметнички радови са претходне, као и ранијих колонија, уз нумере у извођењу награђених ученика Музичке школе у Гроцкој, док у наставку програма наступа популарни београдски нео-етно састав „Врело”.

Ликовна колонија општине Гроцка је традиционалан уметнички догађај у оквиру манифестације „Грочанске свечаности“. Одржава се од 27. до 31. јула 2016. године у простору заштићене културно-историјске амбијенталне целине „Грочанска чаршија“ у Гроцкој, споменику културе Ранчићева кућа и другим инспиративним локацијама Општине Гроцка.

Гости овогодишње уметничке колоније ГО Гроцка организоване у сарадњи са Саветом ликовне колоније и Центром за културу Гроцка су ликовни и примењени уметници мр Ивана Живић Јерковић,  Весна Џакић, Иван Миленковић, Дарко Омчикус, Марко Пејчић, Мика Ловре, Предраг Милошевић, Невена Марковић, Милица Матовић, Слађана Павловић, Емилија Ресановић, Милан Митровић Макаби, Ненад Милојевић и Јелена Пешић.

„Ликовна колонија 2016” свој уметнички концепт заснива на инспиративном природном окружењу по коме је Гроцка добила назив „Мала Калифорнија”, богатом културном наслеђу по коме је чувена, као и на ауторском печату учесника, који ће ликовно пренети свој доживљај старе варошице на Дунаву, која је као таква уписана у књиге још у 16. веку.

Добро нам дошли!

 

 19. Likovna kolonija opštine Grocka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR