Devojke, pogledajte koliko kilograma zaista treba da imate za svoju visinu

0
5026
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Ako vam je baka oduvek govorila da je sasvim OK da na visinu od 160 centimetara imate 65 kilograma, imamo loše vesti – doktori se ne slažu. Taj šlauf nije samo estetski problem, već može i ozbiljno da vam ugrozi zdravlje, ali isto važi i za neuhranjenost i manjak kilograma. Zato pogledajte koliko kilograma zaista je potrebno da imate u odnosu na vašu visinu.

ostoji više načina za određivanje idealne telesne težine, od kojih je BMI (indeks telesne mase) verovatno najpopularniji. Međutim, strućnjaci upozoravaju da ni jedan vid nije univerzalan i jednostavno ne važi za sve – jer je svaka soba drugačije građena.

 

Ne, moramo odmah da vas razočaramo, to ne znači da možete poput Dadlija iz Harija Potera da 20 kilograma viška pravdate „teškim kostima“, ali isto tako niko ne može da porekne da visina nije jedina svar koja određuje koja je težina idealna za vas.

 

Naime, verovatno ste i sami upućeni u to da postoje devojke koje imaju prirodno sitnije karakteristike (uske kukove, manja ramena, manje grudi) i one koje su jednostavno drugačije građene (na primer, devojke koje su od detinjstva trenirale plivanje najčešće imaju šira ramena).

 

Ostatak pročitajte OVDE.

24sata/Lj.Krstić | Foto: Copyright: shutterstock

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR