Групна изложба ликовних и фото радова „МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ“ у Ранчићевој кући

0
745
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Гроцка, некадашња варошица, потом срез и нахија, данас је београдска општина надалеко позната по природним лепотама, воћу и споменицима културе.

У то име Вас позивамо да у петак, 16. септембра 2016. године у 19 часова присуствујете отварању групне изложбе „Моје окружење“ ликовних и фото радова деце и младих општине Гроцка, посвећених теми манифестације „Дани европске баштине“, и додели награда по ликовном конкурсу „Моје окружење – моја културна башта“, у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој.

На отварању изложбе представиће се ученици Основне музичке школе „Гроцка“.
Један у низу ликовних програма посвећених теми манифестације – поставка ликовних и фото радова деце и младих „Моје окружење“ у Ранчићевој кући, споменику културе од великог значаја за Републику Србију, осмишљена је са жељом да подстакне креативност деце и младих, али и да оснажи свест о постојању и важности културних вредности којима смо свакодневно окружени, а чији су будући носиоци управо деца и млади.

Поставка обухвата избор најуспелијих радова по Ликовном конкурсу „Моје окружење, моја културна башта“, и фотографија насталих на фото-радионици са сродном фото-темом „Моје окружење, моја фото башта“. Учесници и полазници бавили су се културним, историјским и природним занимљивостима и лепотама окружења. Aутор концепта изложбе је Зорица Атић, дипл. историчар уметности.

Отварање изложбе МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ је прилика да се упознамо са својим крајем и међусобно, наградимо и похвалимо труд ученика, и захвалимо школама и вртићким групама које су се одазвале овој тематској ликовној авантури.

Спонзор прве награде у категорији старијег основношколског узраста је књижара „Бајка“ из Гроцке.

 

plakat-moje-okruzenje

*Секретаријат за културу Града Београда и Секретаријат за спорт и омладину Града Београда допринели су и у значајној мери помогли реализацију изложбе, ликовног конкурса и фото-радионице обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

 

pozivnica-moje-okruzenje

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR