NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Одржан први сајам зимнице у Гроцкој под називом „Јесења кухиња“

Одржан први сајам зимнице у Гроцкој под називом „Јесења кухиња“

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градска општина Гроцка и ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка су ове године у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ организовали Сајам зимнице у Гроцкој под називом „Јесења кухиња“. Сајам ове врсте се у нашем крају и на „Грочанској чаршији“ одржава по први пут, и обухвата ревијалну и продајну изложбу зимнице, меда и плодова.

Сајам зимнице свечано је отворен данас, у 11 часова на платоу испред градске општине Гроцка.На самом почетку програма присутнима се обратио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је поздравио присутне и овом приликом истако значај оваквих манифестација  за презентовање разноврсних и вредних културних наслеђа са којима свакодневно живимо.

Присутнима се такође обратила и Емилија Ресановић испед ЈП “Пијаце и зеленило“ Гроцка и кустос и ПР Природњачког музеја у Београду Александра Савић.

Будући да је овогодишњи Сајам зимнице под називом „Јесења кухиња“, поред продајног и ревијалног дела, био и такмичарског карактера, у току свечаног програма независни жири вршио је дегустацију домаћих џемова, како би прогласи прва три места за најбољи џем, а оцењивао се и најлепше декорисан штанд. У саставу жирија били су : председник жирија Добрила Шаула Мијаиловић-члан шефова Куварске асоцијације Србије, Данијела Делић, директор ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка и Марина Анђелић Теофиловић, координатор испоставе Гроцка Националне службе за запошљавање. Жири који је очењивао декор чинили су Никола Радонић- члан шефова Куварске асоцијације Србије, архимандрит Стефан Шарић духовник  манастира Рајиновац и Емилија Ресановић из ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка.

Док је независни жири имао тежак и сладак задатак, присутни су уживали у музичком делу програма  и нумерама ученика Основне музичке школе Гроцка, а која је квалитетом свога рада и талентом ученика  и даље на заслуженом 2. месту на нивоу читаве Србије.Имали смо прилике и да уживамо у  изложби „Старо и нестало воће Србије“која  долази из Природњачког музеја у Београду, а изложена је у великој сали Скупштине општине Гроцка.

Најинтересантнији део програм представљен је на крају, уручење награде победницима. Трећу награду за најбољи џем Илисавки Васиљевић уручила је Марина Анђелић Теофиловић , координатор испоставе Гроцка Националне службе за запошљавање. Друго пласираној Гордани Вучић награду је уручила  директорка ЈП „Пијаце и зеленило“ Данијела Делић. Прву награду Маријани Томић уручила је председница жирија Добрила Шаула Мијаиловић-члан шефова Куварске асоцијације Србије. Најлепше декорисан штанд имала је Сања Станковић, а награду јој је уручио архимандрит Стефан Шарић духовник  манастира Рајиновац.

Такође је замениица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић  у знак захвалности уручила поклон Александри Савић, кустосу Природњачког музеја, а симболични поклони уручени су и свим учесницима.

ФОТОГРАФИЈЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ
гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR