BLIC: U maju 2017 selidba naplatne rampe u Vrčin, “IKEA” na leto

0
2189
NextWEB hosting
NextWEB hosting

IZMEŠTANJE RAMPE BUBANJ POTOK KASNI SEDAM MESECI Umesto ove subote, selidba u Vrčin tek 15. maja 2017.

Foto: M. Milanković / RAS Srbija Milena Rodić, Časlav Lazić | Izvor blic.rs
Izmeštanje naplatne rampe iz Bubanj potoka u Vrčin kasniće sedam meseci, pa će radovi umesto u subotu 15. oktobra, biti gotovi tek 15. maja naredne godine!

– Rok za izvođenje radova na izgradnji naplatne stanice Vrčin produžen je do 15. maja 2017. – potvrdili su nam iz “Puteva Srbije”.

Izgradnju naplatne stanice sa 23 saobraćajne trake, izvođač radova, austrijska firma „Štrabag“ uz pomoć “Vojvodina puta” iz Pančeva i PZP “Zaječar”, počela je u martu ove godine.

– Datum je pomeren zbog loših vremenskih uslova, specifičnosti izvođenja instalaterskih radova koji ne mogu da budu izvođeni tokom hladnih dana i zbog izmena u tehničkoj dokumentaciji. Veliki broj kišnih dana tokom aprila, maja i juna, onemogućili su izvođača da radi punim kapacitetom. U tom periodu su se izvodili zemljani radovi. Bilo je potrebno i usklađivanje sa izmenama u propisima i usklađivanje rešenja kroz projekat za izvođenje u odnosu na projekat za građevinsku dozvolu – obrazloženo je iz “Puteva Srbije”.

vewktkqturbxy8wmdrmzdkyyjmxnzzizde4njljm2ezztm2ywjkyzm0ny5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Radovi na novoj rampi kod Vrčina s kraja avgusta meseca
Foto: Printscreen/“Putevi Srbije“ / Promo
Radovi na novoj rampi kod Vrčina s kraja avgusta meseca
Nova naplatna stanica koštaće 2,1 milijardu dinara, a nalaziće se na kilometar od postojeće petlje Vrčin, odnosno na osam kilometara od naplatne stanice Bubanj potok.

Moderna stanica imaće 23 trake za naplatu putarine, u odnosu na 15 na Bubanj potoku, od kojih će 12 biti za elektronsku naplatu. Povećan kapacitet, prema računici “Puteva Srbije”, biće dovoljan za naredne dve do tri decenije, s obzirom na to da se svake godine beleži rast broja vozila.

Oprema sa Bubanj potoka kada bude napravljena nova rampa kod Vrčina biće demontirana i preseliće se u Suboticu radi izgradnje nove naplatne stanice.

AUSTRIJANCI PLAĆAJU CEH

Investitor JP “Putevi Srbije” ističe da se probijanje roka neće osetiti u republičkom budžetu.

– Sve dodatne troškove angažovanja radnika platiće izvođač radova – kažu iz “Puteva Srbije”.

“IKEA” NA LETO 2017. GODINE

Izmeštanje naplatne rampe (in)direktno je povezano i sa gradnjom robne kuće “Ikea” u blizini sadašnje putarine kod Bubanj potoka. Otvaranje ovog objekta najavljeno je za leto naredne godine.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR