ГРАД БЕОГРАД: Једно од седам нових санитетских возила припало Дому здравља Гроцка

0
1266
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градоначелник Синиша Мали и заменик секретара за здравство Александар Стефоски присуствовали су данас примопредаји седам нових санитеских возила, које је Град Београд дониорао Градском заводу за хитну медицинску помоћ и домовима здравља у Младеновцу и Гроцкој.

Синиша Мали је подсетио да је ово највећа набавка града за Хитну помоћ у последњих десетак година и најавио за наредну годину донацију од пет нових возила и реконструкцију постојеће гараже.

– Циљ нам је да обезбедимо радницима Хитне помоћи квалитетније услове за рад, а нашим суграђанима бољу здравствену услугу. Такође, у последњих годину и по дана покушавамо да примарну здравствену заштиту унапредимо, како би грађанима омогућили да се лече у свом комшилуку, а не да иду километрима далеко. С тим циљем је пре два дана отворена нова здравствена станица у насељу Степа Степановић, док ће за две седмице бити отворен и дом здравља у Јајинцима – најавио је Мали.

Он је подсетио да се тренутно гради и дом здравља на Лабудовом брду у општини Раковица и здравствена станица у Малом Мокром Лугу, док је за наредну годину планиран почетак изградње дома здравља у Борчи, на који се чека више од 40 година. Такође, како је навео, у плану је и изградња амбуланте у Угриновцима и проширење дома здравља у Обреновцу, а како би се надокнадило оно што није рађено деценијама уназад.

– Са Владом Републике Србије уложили смо више од 60 милиона динара у сређивање тоалета и кречење у свих 16 домова здравља у српској престоници. То показује нашу опредељеност да се омогући свима да имају зравствену услугу каква је неопходна метрополи у 21. веку –  закључио је Мали.

Директор Градског завода за хитну медицинску помоћ доктор Горан Чолаковић захавалио је градоначелнику и надлежном градском секретаријату на помоћи. Он је додао да ће два возила бити упућена у Младеновац и Гроцку, док ће осталих пет превозити пацијанте на хемодијализу.

– Вредност ове донације је та што ће људи који сваки други дан морају да иду на дијализу и без које им нема живота имати од данас квалитенији и комфорнији превоз од куће до болнице – истакао је и захвалио градоначелнику на прошлогодишњој донацији од пет путничких возила, који се такође користе за превоз пацијената на дијализу. Наредна донација санитетских возила биће упућена у Сопот и Барајево.

Извор и фото: београд.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR