Најављена изградња школе у Лештанима, радови крећу следеће године ФОТО+ВИДЕО

0
1533
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је Основну школу „Никола Тесла“ у Лештанима обишао градоначелник Града Београда Синиша Мали, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, градски архитекта Милутин Фолић, градска секретарка за образовање и дечију заштиту Снежана Ђурић, директор Агенције за инвестиције Лука Петровић, директор ОШ „Никола Тесла“ Драгољуб Гачић и председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са руководством општине.

Овом приликом договорено је да се до јуна месеца уради пројекат за изградњу нове школе и да се до тада заврше све припремне радње како би деца коначно у школској 2017./2018. години похађала наставу у новој школи.

Школа је у катастрофалном стању и ово нису услови у којима наша деца треба да проводе своје време и да уче и зато ћемо заједно са Владом Републике Србије кренути у изградњу потпуно нове школе. Очекује се да се до фебруара усвоји план детаљне регулације, а паралелно са тим радиће се пројекат за нову школу. У мају, јуну кренуће се са изградњом тако да ће у новој 2017/2018. години деца кренути у нову школу. Не желим да наша деца уче у оваквим условима и Лештане заслужује нову школу са теренима. Гроцка је имала ту несрећу да је у последње две године имала два пожара. Имали смо проблема са извођачем радова у школи у Дражњу па смо морали да раскинемо уговор али ће и она бити ускоро завршена, док се за школу Бегаљици ради пројекат и то је Влада Републике преузела на себе – изјавио је градоначелник Синиша Мали.

Директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић казао је да ова посета и није била неопходна како бисмо били свесни чињенице да је обнова школе неопходна.
– Ова школа се већ налази на списку објеката који ће бити обновљени, а финансије за то су то обезбеђене. На том списку је више од 130 локалних самоуправа које ће из средстава из буџета бити обновљене. Нови обејкат ће у потпуности бити у складу са свим најмодернијим стандардима и биће на услузи свој популацији деце из Лештана, а то је близу 800 деце која ће похађати наставу у новој школи – објаснио је Благојевић.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић рекао је да је изградња нове школе био један од основних проблема тог дела општине, у коме живи близу 13.000 становника и 1.000 ђака који наставу похађају и у Винчи.

– Последњих година наша општина има веома успешну сарадњу са Градском управом и резултат је видан напредак у многим областима. Убрзано се гради водоводна мрежа Макиш–Младеновац, ради се примарна мрежа на потезу Врчин–Заклопача– Гроцка, ради се државн пут Заклопача – Смедеревски пут до Авалског пута, а око 20 километара новог асфлата урађено је од почетка године до данас, 30 километара атарских путева и друго. Раније се није много улагало у нашу општину, а сада је прилика да решимо велики број проблема – прецизирао је Симоновић.

ФОТОГРАФИЈЕ   ВИДЕО

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR