NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Обележен 17. октобар Дан ослобођења Гроцке и Ритопека (ФОТО+ВИДЕО)

Обележен 17. октобар Дан ослобођења Гроцке и Ритопека (ФОТО+ВИДЕО)

0
NextWEB hosting

Поводом 17. октобра, Дана ослобођења Гроцке и Ритопека у Другом светском рату, данас су на платоу испред Скупштине градске општине Гроцка и на спомен костурници у Ритопеку положени венци и одана почаст борцима.

Венац су на  платоу испред Скупштине градске општине Гроцка у име  општинског руководства положиле посланица Народне скупштине Републике Србије Оливера Огњановић и  заменица  председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Такође су венце положиле делегације: Субнор Гроцка, Субнор Сурчин, Субнор Сопот, Субнор Барајево, Удружење Завичај и Удружење пензионера Гроцка.

Након полагања венаца у Гроцкој, организован је пријем и коктел у великој сали Скупштине градске општине Гроцка. Том приликом председник Субнор-а Гроцка Будимир Несторовић уручио је заменици председника градске општине Гроцка Живадинки Аврамовић почаствовану чласку књижицу Субнора-а у знак захвалности на досадашњој изузетној сарадњи. Заменица председника градске општине Гроцка Живадинки Аврамовић захвалила се, поздравила  присутне делегације и  нагласила значај и жртву бораца који су учествовали у ослобођењуГроцке, Ритопека и Београда.

На спомен обележју у Ритопеку, свечаним програмом обележен је 17. октобар, дан који је остао дубоко укорењен у историји српског народа, јер је борба за ослобођење Београда једна од највећих и најзначајнијих битака на Балкану.

Испред руководства градске општине Гроцка присутнима се обратио члан већа Живадин Митрић, а историјске чињенице представио је Драгољуб Гачић историчар и директор ОШ“Никола Тесла“ из Винче.

Полагањем венаца на спомен костурници одана је почаст борцима Црвене армије, који су жртвовали своје животе за ослобођење Гроцке и Ритопека.

Венац  је положио саветник амбасаде Руске Федерације Александар Ботјановскиј. Испред руководства градске општине Гроцка венац су положили председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Такође су венце положили др Ненад Поповић и представници Српске народне партије, представници Месне заједнице Ритопек, делегација Субнор,општинска организација СПС Гроцка и Удружење Завичај.

У оквиру свечаног програма учестовали су ученци подручне Основне школе „Никола Тесла“, из Ритопека.

grocka.rs

ФОТОГРАФИЈЕ ГРОЦКА     ФОТОГРАФИЈЕ РИТОПЕК   ВИДЕО

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

12 − 10 =