Pažnja, ukoliko imate ovaj model Samsungovog telefona – isključite ga odmah!

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics zaustavila je prodaju svog pametnog telefona Galaxy Note 7 i pozvala korisnike da ugase uređaje dok se ne istraže novi slučajevi samozapaljenja i na zamenjenim telefonima.

Galaxy Note 7

Foto: Promo / PromoGalaxy Note 7

Vodeći američki i australijski mobilni operateri u ponedjeljak su prekinuli prodaju i zamenu Galaxy Note 7, dok su avio prevoznici ponovili da zabranjuju putnicima korišćenje tih uređaja, nakon što je prošle nedelje evakuisan avion u SAD-u jer se rezervni model Note 7 počeo dimiti.

Najveći svetski proizvođač pametnih telefona saopštio je u ponedeljak kako je zatražio od svih globalnih operatera da prekinu prodaju uređaja Note 7 i zamenu originalnih uređaja rezervnim, dok se ne istraži taj problem.

„Korisnici s originalnim ili zamenjenim uređajem Galaxy Note 7 trebalo bi da ga isključe i prestanu da ga koriste“, saopštio je Samsung.

Američka komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) poručila je da je Samsungova odluka o prekidu prodaje i zamene Note 7 dobra.

„Dok traje naša istraga o izveštajima o pregrejavanjima i zapaljenjima telefona, korisnici bi trebalo da ugase uređaje i prestanu da ih koriste. To je najsigurnije rešenje“, poručio je čelnik CPSC-a.

Korejska agencija za tehnologiju i standarde takođe je poručila korisnicima da bi trebalo da prestanu da koriste Note 7 i istakla da će sarađivati sa Samsungom u rešavanju problema.

Analitičari kažu da Samsungov prekid prodaje Note 7 predstavlja daljnje produbljenje krize, a u utorak ujutro cena deonice tog tehnološkog diva potonula je 5 posto.

Izvor:Hina, Jutarnji , blic

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR