Састанак поводом недавног протеста у Врчину

0
1276
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Грађани насеља Врчин, код Врчинске петље су у недељу 23. октобра одржали протест  на коме су затражили хитан пријем код председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића  како би му предочили проблем који је повод протеста.

Председник Симоновић данас се састао са предствницима грађана овог дела Врчина, а састанку су присуствовали и директорка ЈП „Дирекција за изградњу општине Гроцка“ Ружа Мркић, члан већа Зоран Којић и шеф кабинета председника градске општине Гроцка Сања Јовановић.

Наиме, приликом реконструкције регионалног пута другог б реда број 347 (Врчин- Заклопача) на деоници од  Крагујевачког пута, до излаза на ауто-пут (улице: Авалска, 29. новембар, Саве Ковачевића и Лоле Рибара) није фактички урађена најављена реконструкција већ само санација постојећих оштећења.

Грађани Врчина се слажу да је била неопходна реконструкција дела пута Врчин- Заклопача, и захвални су na томе, али траже да се хитно приступи комплетној рекострукцији  и  деонице од врчинске петље до Крагујевчког пута, где се санацијом не може решити проблем, јер више деценија није вршено озбиљније одржавање и тај део пута се налази у јако лошем стању.

Грађани су предочили и да је неопходно што пре врати линију градског превоза 303 која је саобраћала до Врчина а обустављена је због непроходности пута Заклопача-Врчин. Будући да је та деоница пута сада поново проходна за саобраћај грађани траже да им се што пре поново уведе градски превоз.

На сатанку председник  градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић је подржао грађане и истако да се слаже са њиховим захтевима као и да је очекивао од надлежних институција реконструкцију целокупне дужине пута, а не само делимичну.

У циљу решавања овог проблема председник Симоновић упутио је допис ЈП „Путеви Србије“ и Минстарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у коме им је продочен проблем и молба за хитним решавањем истог.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR