NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Весић и Симоновић отворили за саобраћај новоасфалтирани пут 347 Заклопача-Врчин (ФОТО)

Весић и Симоновић отворили за саобраћај новоасфалтирани пут 347 Заклопача-Врчин (ФОТО)

0
1392
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градски менаџер Горан Весић, директор Сектора одржавања путева ЈП“Путеви Србије“ Зоран Стоисављевић и председник градске општине Гроцка Драгољуб Симонивић са сарадницима, обишли су данас регионални пут другог б реда број 347 (Врчин-Заклопача), где је завршена прва фаза санације којом је пут доведен у исправно стање и оспособљен за саобраћај.  Завршена је реконструкција носеће подлоге, први носећи слој асфалта, као и зауставна проширења од гребаног асфалта.

У изјави за медије градски менаџер Горан Весић истако је како је на иницијативу руководства градске општине Гроцка и грађана Заклопаче и Врчина, а захваујући изузетној срадњи са ЈП “Путеви Србије“ и Министарством за инфраструктуру, урађена  прва фаза санације.

  • За реконструкцију овог дела пута на територији градске општине Гроцка уложили смо 50 милиона динара и овом приликом посебно желим да се захвалим председнику општине господину Симоновићу и грађанима, на иницијативи. Тежимо да у сарадњи са ЈП“Путеви Србије“ улажемо у развој путне инфраструктуре, како би сви грађани на територији града Београда били једнако третирани. Желимо да надокнадимо оно што периферији недостаје, путеве, јавни превоз, канализациону и водоводну мрежу. Мислим да се деценијама није оволико улагало у Гроцку, а оно што ми је посебно драго јесте да решавамо суштинске инфраструктурне проблеме – истако је градски менаџер Горан Весић.

Он је такође додао да је у Калуђерици урађено 1700 метара водоводне мреже, а вредност те инвестицие износи 120 милиона динара. У наредном периоду урадиће се још 4 километара цевововода што ће повезати резервоар Калуђерица са системом Макиш-Младеновац, а тиме ће се обезбедити стабило снабдевање градском водом.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић истакао је да су радови на потесу Смедеревски пут-Врчин резултат низа састанака и преговора са руководством ЈП „Путеви Србије“.

-У разговору са руководством ЈП“Путеви Србије“ добили смо уверење да ће овај пут бити реконструисан у целој дужини, то јест до Крагујевачког пута, те очекујемо да то обећање буде испуњено на пролеће следеће године. Резултат изузетне сарадње локалне управе са градским институцијама је препород наше општине у последњих неколико година, а наручито у поседњих годину дана. За само 6 месеци урадили смо 30 километара атарских путева, а 24 километара улица је асфалтирано, што укупно није урађено у последњих 20 година – рекао је председник Симоновић.

Директор Сектора одржавања путева ЈП“Путеви Србије“ Зоран Стоисављевић напоменуо је да је за сада урађена само прва фаза реконструкције овог дела пута и да ће се завршни хабајући слој асфалта урадити на пролеће следеће године. Ових дана урадиће се хоризонтална сигнализација и обележавање, како би пут био пре свега безбедан за нормало одвијање саобраћаја.

гроцка.рс
ФОТОГРАФИЈЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR