,,ALO“ posetio baba Milku u Grockoj: Tramp voleo da sluša Lepu Lukić, bio je divan prema meni i pravi je džentlmen

0
4396
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp obožavao je pesme Lepe Lukić, otkriva za „Alo!” Milka Milisavljević (85), koja je osam godina bila bebisiterka dvojici njegovih sinova.

„Jedna je Lepa Lukić“: Donald Tramp

„Jedna je Lepa Lukić“: Donald Tramp, Foto: Associated Press

Baka Milka, koja poslednjih 15 godina živi u Grockoj, otkriva za „Alo!” da je Tramp voleo kada mu ona peva srpske pesme i tražio je od nje da mu ih prevede.

– Posebno je voleo da mu pevam pesmu „Od izvora dva putića” od Lepe Lukić. Joj, što je voleo da mu to pevam! – priseća se Milka, koja je i nama za čistu desetku otpevala legendarni hit kraljice narodne muzike.

Povezane vesti:

BABA MILKA IZ GROCKE: Tramp zbog mene voli Srbiju, čuvala sam mu decu

Druži se sa vršnjacima

Milka je druželjubiva osoba, pa se tako srela i sa Miroslavom Ilićem na jednom koncertu u SAD. Sada rado ode na druženje u društvo penzionera. Živi sama. Jedan sin joj je završio školu za vojne pilote, a drugi je preminuo i od njega ima unučad.

Gospođa Milka kaže da je Trampovu decu učila da broje na srpskom.

– Donald i Erik, Trampovi sinovi, voleli su da se kupaju u kadi i nisu hteli da izađu napolje, pa sam im ja govorila da će ostati duže u vodi ako nauče da broje do 10. Oni su to vrlo rado prihvatali, pa su mi govorili: „E, neni, mi smo naučili srpski!”, a ja sam ih ostavljala duže u kadi – priča nam Milka, koju smo našli u njenom stanu u centru Grocke, gde živi poslednjih 15 godina, otkad se vratila iz Amerike.

Milka Milisavljević sa decom predsednika SAD

Milka Milisavljević sa decom predsednika SAD, Foto: D. Ć.

Ona kaže da je Tramp bio divan prema njoj i da je pravi džentlmen.
– Za osam godina nikada ga nisam čula da je povisio ton. Mene je obožavao i smatrao me je pravom damom. Često je znao da me pita koji sako da obuče kada ide na neki sastanak. Uvek sam mu govorila da za susret sa starijom gospodom obuče neki od somota sa pojasem, a sa mlađim neki od satena. Uvek bi bio zahvalan, a njegova prva žena se čak jednom naljutila i rekla mu šta ja znam od tome kada sam iz Evrope. A on joj je odgovorio: „A odakle si ti, Ivana?”, pošto je ona iz Čehoslovačke – priča nam gospođa Milka, koja je 30 godina radila u Americi.

Tramp je, kaže, radio od devet ujutru do sedam uveče i nije imao vremena ni da jede.
– Uvek bi mi govorio: „Milka, reci mi da nisam bled”. Savetovao me je da nikad ništa ne radim na silu, čak ni dugme da zakopčam. Nikad nije bio pričljiv i morao si od njega reči da izvučeš. Sa njim sam bila na „ti“, jer tamo nije bio običaj da persiraš – kaže bivša negovateljica Trampove dece.

Kod Trampa je počela da radi 1984. godine preko neke agencije. Preporuke su joj bile: dobro poznavanje jezika, kao i završena srednja medicinska škola i psihologija u Americi, u koju je otišla davne 1975. godine.

– Morala sam da nosim belu uniformu kao negovateljica. Njegovu decu sam učila da čitaju knjige i da pišu, pa su se njegovi prijatelji čudili kako su mirni. A on bi im odgovorio: „Za to je zaslužna ova moja srpska dama”. Poštovao me je, a kada sam otišla jer mi je istekao ugovor, tražili su da se vratim makar na jednu godinu. Uvek sam im priskakala upomoć kada bi me pozvali. Jednom je mali Erik slomio nogu, pa su me zvali da ga kupam i pazim – ističe Milka.

Milka kaže da odavno nije videla Trampove, kao i da je pokušala da stupi sa njim u kontakt preko Skajpa, ali da nije uspela.
– Volela bih da dođe u moj mali stan u Grockoj u kojem živim od 400 dolara američke penzije i da mu spremim neko njegovo omiljeno jelo. Ili ako odem u Ameriku kod moja dva sina, da se tamo vidimo – poručuje baka Milka prvom čoveku SAD.

Milka Milisavljević

Milka Milisavljević, Foto: D. Ć.

 

„Napisao mi je lepu preporuku”

Milka nam je pokazala i preporuku koju joj je pre isteka ugovora napisao lično Tramp. – U njoj piše da sam radna, brižna, pažljiva, ozbiljna, strpljiva, disciplinovana i aktivna u radu sa decom. U preporuci stoji i moje prezime Bjanka, koje sam dobila zbog boravišne karte – priča Milka, koja nam otkriva da je rodom iz sela Balajnac, između Jagodine i Svilajnca. – Ma ja sam seljanka. Sa 12 godina sam otišla u školu u Despotovac, a kasnije sam završila Srednju medicinsku školu. Radila sam pri JNA, kao medicinska sestra u Trećoj vojnoj armijskoj oblasti u Skoplju. Odatle sam pobegla 1957. godine u Bruklin kod prijateljice. Bila sam razvedena, a opsedali su me tako samu sa tri sina razni udvarači, pa mi nije bilo svejedno – kaže gospođa Milka, koja govori malo srpskim, malo engleskim jezikom.

Izvor:Alo.rs Autor D.Ć

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR