Гроцка: Развој туризма на територији града Београда

0
1539
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У четвртак, 10. новембра у 12 часова у Скупштини града Београда одржан је састанак са представницима 17 градских општина са темом развоја туризма на територији града Београда. Састанку су председавали градски менаџер Града Београда Горан Весић и секретар Секретаријата за привреду Милинко Величковић, а у име општине Гроцка састанку су присуствовале заменица председника општине Живадинка Аврамовић и директорка Центра за културу Зорица Атић.

Секретаријат за привреду града Београда је покренуо иницијативу којом ће се у наредних пар месеци   утврдити туристичке зоне, локације и туристичке атракције, односно просторне целине на свих 17 општина града Београда, у циљу туристичког зонирања града Београда.

Како је образложио градски менаџер Горан Весић, туризам је привредна грана која представља будућност за град Београд, од кога ће град приходовати и живети, и нарочито је битна за приградске општине које располажу великим туристичким потенцијалима, који су недовољно коришћени и често скривени од очију јавности. Отуд су у процес израде туристичких зона града Београда укључене све београдске општине.

Општина Гроцка је своје предлоге туристичких локација и појединачних потенцијално занимљивих атракција већ доставила уз темељна образложења, будући да су већ предузети први кораци ка развоју туристичке делатности и културног туризма на територији општине.

Директорка Зорица Атић је пред скупом нагласила како је општина Гроцка препознала своје туристичке потенцијале, те да ће се с великим задовољством одазвати будућој сарадњи и бити учесник и партнер свим активностима које имају за циљ да се културна и природна богатства ове општине, познате по природним лепотама, споменицима културе и спортско-рекреативним садржајима, мапирају и озбиљније користе у излетничке, туристичке и културне сврхе.

Центар за културу Гроцка је у сарадњи са општином Гроцка већ ушао у процедуру којом до краја године проширује своју претежну делатност и на туризам , и ускоро ће се звати Центар за културу и туризам општине Гроцка.

img_0254 img_0257 img_0262 img_0259 img_0258 img_0261

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR