Otvoreno odeljenje Osnovne muzičke škole u Umčarima

0
2229
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U ponedeljak, 28. novembra 2016. godine, u prepunoj svečanoj sali Osnovne škole „Mića Stojković“ u Umčarima, koncertom učenika Osnovne muzičke škole obeleženo je otvaranje novog izdvojenog odeljenja muzičke škole u Umčarima.

Svečanom koncertu prisustvovali su zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović, zamenik predsednika Skupštine opštine Grocka Vladimir Trajković, član veća Živadin Mitrić, odbornik u Skupštini opštine Grocka Zoran Zarić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija Grocka“ Đorđe Jevtić, šef protokola Gordana Mirković i direktori obrazovnih institucija.

Direktor škole, Branka Ivković Petronić, u svom obraćanju prisutnima istakla je da je inicijativa roditelja za otvaranje izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole u Umčarima pokrenuta prošle godine. Na osnovu peticije 370 roditelja OŠ „Mića Stojković“ gradska opština Grocka je uputila inicijativu za otvaranje izdvojenog odeljenja OMŠ. Uz puno napora i uz pomoć dobrih ljudi, da najpre opreme, a zatim i dobiju saglasnost i rešenja za otvaranje izdvojenog odeljenja. Ova škola je velika šansa za skoro 600 učenika OŠ „Mića Stojković“ da se muzički obrazuju, druže, pevaju i sviraju, šireći pozitivnu energiju i vedar duh.

Osnovnu muzičku školu u Umčarima pohađa 85 učenika prvog razreda, 5 učenika 2. i 3. razreda koji su ranije dolazili u Grocku i 16 učenika pripremnog razreda. Dakle, 106 učenika što je za ogromna stvar i za svaku pohvalu!

Takođe, direktorka škole je istakla da veliku zahvalnost duguju gradskoj opštini Grocka, Školskoj upravi, prosvetnoj inspekciji, Ministarstvu prosvete i prijateljima iz Umčara i Dražnja na nesebičnoj pomoći prilikom otvaranja ovog izdvojenog odeljenja.

U ime Osnovne muzičke škole direktorka škole je uručila Zahvalnicu za višegodišnju uspešnu saradnju gradskoj opštini Grocka, koja je jedan od osnivača škole i stalni partner u radu. Zahvalnicu je primila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, koja se obratila prisutnima istaknuvši značaj otvaranja izdvojenog odeljenja, edukativan i kulturološki značaj bavljenja muzikom, čime je na svojstven način istaknut i pohvaljen trud zaposlenih muzičke škole koji u radu sa učenicima podižu kulturni život naše sredine na jednu višu instancu.

Muzička škola ne bi bila to što jeste da nema dobrih ljudi, koji su svojom podrškom i pružanjem pomoći učestvovali u realizaciji naših aktivnosti u novom izdvojenom odeljenju u Umčarima.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć pri organizovanju anketa roditelja, prijemnih ispita, koncerata za decu i drugih kulturnih i umetničkih aktivnosti oko nove škole koje su se dešavale poslednjih godinu dana, uručena je Zahvalnica direktoru, gospodinu Vladimiru Bokiću i zaposlenima OŠ „Mića Stojković“ iz Umčara. Zahvalnice su urućene i gospodi Dejanu Žigiću, Milanu Janićijeviću i Darku Mihajloviću, koji su svojim angažovanjem oko nove škole u adaptaciji, selidbi i opremanju pokazali koliko im je važno da deca iz Umčara imaju svoju muzičku školu.

Veliku pomoć pri kupovini građevinskog i kancelarijskog materijala za sređivanje novih učionica pružili su dobri ljudi iz Dražnja na čelu sa gospodinom Radoslavom Jovanovićem. Neki od njih su bili tu, a neki su bili sprečeni da dođu te će im zahvalnica biti naknadno dostavljena. To su sledeća gospoda: Radoslav Jovanović, Dobrica Jovanović, Novica Jovanović, Slaviša Gajičić, Dejan Gajičić, Ljubiša Jevtić, Mića Radojević, Neša Ranković, Mlađa Ilić i Vučko Milivojević.

Nakon dodela zahvalnica predstavili su se učenici, uglavnom 1. razreda škole, prezentujući stečeno znanje i veštine, jednim kratkim, ali slatkim koncertom.

dsc_3152 dsc_3169 dsc_3191 dsc_3210 dsc_3211 dsc_3214 dsc_3225 dsc_3235 dsc_3237

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR