Večeras na RTS 2 premijera filma “Ono malo časti” koji je krajem aprila sniman u Grockoj (FOTO)

0

Ako u petak ne radite, a ostajete kod kuće, evo prilike da pogledate novi televizijski film “Ono malo časti”, reditelja Filipa Čolovića koji je krajem aprila sniman u Grockoj

Ono malo časti
NextWEB hosting

Ono malo časti, Foto: Promo

Film je snimljen prema motivima pozorišnog komada Bratislava Petkovića „Legija časti“. Scenario je, zajedno s autorom drame, napisao reditelj filma Filip Čolović.

Novinarka rubrike „Aktuelnosti“ pravi intervju sa Tanaskom Rakićem, sinom srpskog borca iz Prvog svetskog rata i bivšim udbašem, koji u penziji, na ivici egzistencije, živi u nekom starom građevinskom kontejneru.

Tanasko uporno insistira na priči iz 1955. godine, kada u posetu Jugoslaviji stiže Nikita Hruščov, a u isto vreme, paralelno sa tim događajem, oživljava susret Milunke Savić, narednika srpske vojske i kapetana Blagoja Petrovića, koji se odigrava u jednoj beogradskoj kafani na lošem glasu.

Ono malo časti

Ono malo časti, Foto: Promo

Kroz evociranje uspomena iz Velikog rata, bitaka i ranjavanja kroz koja su prolazili, Milunka, Blagoje i Tanasko, uz preplitanje scena od 1914. do današnjih dana, ispovedaju priču o vremenima u kojima se, na sličan način, događaju istovetni zaboravi i nepravde onima koji su svoje živote časno polagali na oltar otadžbine.

Film će premijerno biti prikazan na drugom programu Javnog servisa u petak 11. novembra od 21 sat.

U filmu igraju: Ljiljana Blagojević, Miodrag Krstović, Toma Kuruzović, Nikola Rakočević, Sonja Kolačarić i Vladislav Mihailović, i više gročana koji su glumili ili statirali u ovom filmu.

Uživajte!!!

Scenario i režija: Filip Čolović

Autor: Alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five − four =