DOMINACIJA – 6 GODINA ZA REDOM: Grockainfo.com napopularniji i najčitaniji sajt na lokalu i u 2016.

0
1960
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Opraštajući se od protekle godine došlo je vreme da s ponosom sumiramo rezulate da je i u 2016. godini Grockainfo.com  ubedljivo najpraćeniji i najčitaniji sajt na opštini Grocka, i ako smo se u protekloj godini bazirali na lokalne vesti i nismo se pokajali.

Grocka Info, prvi informativni sajt na teritoriji naše opštine, i nadalje beleži rekordnu praćenost i čitanost, te nastavlja da bude uzor ostalima.

Bio je prvi sajt ove vrste, a i dalje je najbolji i najčitaniji. Tekstovi objavljivani na našem sajtu su i tokom 2016. godine bili izuzetno praćeni i čitani, i potvrdilo se da naše sugrađane daleko najviše zanimaju aktuelne vesti sa teritorije opštine, a koje nemaju priliku da čuju, vide ili pročitaju u drugim medijima.

U tom smislu je Grocka Info na usluzi svojim čitaocima, izlazeći u susret potrebama sugrađana za pravovremenom informacijom, ilustrovanom reportažom i obaveštenjem. Tokom 5.5 godine svoga postojanja pokazao se kao dosledan, efikasan, blagovremen i objektivan. U 2016. godini akcenat u radu je bio na lokalnim vestima, i to iz svih oblasti života, kao što su sport, kultura, privreda, infrastrukturni radovi i sve što je žiteljima naše opštine bitno od aktuelnih dešavanja.

Ponovo se potvrdilo da su pozitivne priče i uspesi pojedinaca i kolektiva bili čitaniji i interesantniji publici od političkih prepucavanja i vesti sa prefiksom “skandalozno”. Grocka info sajt konkurenciju gotovo da nema, naročito kada je u pitanju blagovremen i neselektivan pristup informacijama.

Statistika sajta grockainfo.com na dan 30.12.2016. u 18 časova

Domet GrockaInfo.com na društvenim mrežama je oko 50.000 ljudi, (stranica Grocka Info Portal 13.153, grupa Grockainfo.com 23.200, profil Grocka Info 4.460, grupa Gročanske novosti 3.039 članova, twitter 1.142 , kao i više fejsbuk grupa gde možemo postaviti vesti sa našeg sajta) mahom sa teritorije opštine Grocka. Ne postoji više niko na lokalu u informacionom smislu koji bi u brojnosti premašio ove brojke.

Rejting našeg sajta u odnosu na ostale srpske sajtove po alexa.com na dan 30.12.2016 je 2.555 mesto u zemlji, što znači da smo na lokalu naprikosloveni što se tiče posećenosti. Ovo je za nas veliki uspeh, obzirom da se bavimo većinom vesti sa lokala. Da podsetimo, početkom 2015 godine, Grocka Info je ušao u prvih 500 sajtova u Srbiji, ali naši čitaoci su  tražili da se bavimo samo lokalnim vestima, i mi smo ispoštovali taj njihov zahtev, i ponavljamo, nismo se pokajali. Što se tiče rejtinga, verovatno bi bili još bolje rangirani da nismo tokom druge polovine imali problem sa hostingom, promenama tema na sajtu itd, ali potrudićemo da sve te probleme rešimo u 2017. godini.

Inače, Alexa je internet kompanija osnovana 1996 koja rangira web sajtove i blogove na osnovu posećenosti. Sistem koji Alexa koristi vrlo je jednostavan i beleži broj poseta od korisnika koji imaju instaliran Alexa toolbar na svojim pretrazivacima.Za razliku od Google page rank kod Alexa sto je page rank niži to je bolji.

U novoj godini želimo Vam sve najbolje, da Vam se ostvare svi planovi i naumi, a pre svega želimo dobro zdravlje kako vama, tako i vašim porodicama. Srećna Vam nova 2017. godina!!!Grocka info će se i u narednoj godini oslanjati na potrebe čitalaca za pravovremenom informacijom, reportažama i vestima sa naše teritorije koje se tiču svih stanovnika i našeg svakodnevnog života. Redakcija Grocka Info portala se zahvaljuje čitaocima na ukazanom poverenju i podršci, jer zahvaljujući Vama mi i dalje sa istim elanom radimo i trajemo. Takođe se zahvaljujemo našim čitaocima koji nam dostavljaju informacije, ukazuju na probleme, ili pak na svoje uspehe, koje mi sa zadovoljstvom objavljujemo, jer se dotiču svih nas. I nadalje ćemo zajedno proslavljati uspehe, ali i zajednički rešavati i tekuće probleme.

Redakcija Grocka Info

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR