На територији општине Гроцка формиран тим за борбу против насиља у породици

0
3004
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У петак 2. децембра је у библиотеци градске општине Гроцка одржан састанак поводом формирања тима за борбу против насиља у породици. Састанак је организовала заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, а са тематиком проблема присутне су упознали народна посланица Оливера Огњановић, инспекторка Лидија Младеновић испред МУП-а, др. Данка Ђорђевић испред Хитне службе Дома здравља Гроцка, Драгица Мицић испред Центра за социјални рад и Марина Анђелић Теофиловић испред Националне службе за запошљавање Гроцка.

На састанку је представљен нов Закон о заштити од насиља у породици, који треба да ступи на снагу на пролеће 2017. године. Посланица Оливера Огњановић је истакла да се мора повећати свест грађана о постојању овог проблема и сви морају да буду упућени како помоћи особама које су жртве насиља.

Заменица председника општине Гроцка договорила је да се формира тим на општини Гроцка који ће се бавити овим проблемом, а који чине лица координатори из сваке месне заједнице и који ће редовно одржавати састанке, организовати трибине и који ће делити флајере на целој територији општине Гроцка, како би сви били обавештени и едуковани на ову тему и упознати којим се надлежним институцијама могу обратити за помоћ.

Морамо подићи свест о томе да смо сви сведоци постојања насиља у породици и ми као сведоци о томе постајемо исто толико криви ако не помогнемо жртвама насиља било да се ради о насиљу над женама, децом, старијим лицима, или било којим другим обликом насиља.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR