УМЧАРИ: Oдржана манифестација „У сусрет традицији“

0
1645
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У Дому културе у Умчарима синоћ је одржана манифестација „У сусрет традицији“ са почетком у 18 часова у организацији градске општине Гроцка. Ово је први пут да се овако нешто организује у Умчарима у жељи да се очува и негује традиција, култура и обичаји наше земље. Присутнима се на почетку програма обратила заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић која је напоменула да је ово само прва у низу манифестица која се планира у Умчарима и увод за оживљавање и формирање Културно – уметничког друштва у Умчарима.

У програму су учествовали ученици 1. Разреда Основне музичке школе одсек за Српско традиционално певање у класи професорке Сузане Арсић. Представили су се следећи ученици: Милица Драговић, Милица Душић, Ања Вуковић, Ива Милићевић, Љубица Јовановић, Анђела Савић, Анђела Ашанин, Јелисавета Гак, Милица Савковић, Алекса Јарић, Сања Палалић и Александра Недељковић који су извели нумере „Чубро Маро, јеси л чула Маро?“, „Ој, девојко, бриго материна“ и „Ој, убава малајмомо“. Поред њих у програму су учествовали хармоникаши Лазар Ранковић, Недељко Вуковић и Драган Стаменковић који су представили своје умеће на хармоникама.

Песникиња Јока Милошевић је на јединствен начин представила своје стваралаштво и прочитала три песме из своје богате збирке песама „Подигни главу“. Специјални гости вечери били су млади из првог ансамбла Културно – уметничког друштва „Стеван Штрбац“ из Врчина који својом игром чувају српску традицију и народни фолклор као незаобилазни део наше културе. Присутни су уживали у њиховом наступу у нумерама „Игре са Космаја“, „Грачац“ и „Веселе шопске игре“.

Поред заменице председника општине Гроцка госпође Аврамовић, манифестацији је присуствовало је руководство градске општине Гроцка, одборници у Скупштини општине Гроцка, директори Јавних предузећа и установа са наше општине и госпођа Зорица Симоновић.

 

Галерију слика можете погледати ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR