Vesić: Urediti odnose u stambenim zgradama

0
1458
NextWEB hosting
 

BEOGRAD – Osnovcima koji su poslali najbolje crteže na konkurs „Fasada moga grada“, a na kojima su promovisali kulturu stanovanja, danas su uručene nagrade, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da grad radi na tome da se urede odnosi u stambenim zgradama i da one postanu bolje mesto za život.

„Ovo je jedna lepa akcija ‘Gradskog stambenog’ koja na jasan način pokazuje da želimo da utičemo na mlade ljude da oni pokažu kako vide uređenje svojih zgrada i kako vide skladan odnos u stambenim zgradama“, rekao je Vesić.

On je istakao da se grad Beograd u poslednje dve godine trudi da uredi stanje u toj oblasti i podsetio da se očekuje stpanje na snagu novog Zakona o stanovanju.

Taj akt će, dodao je, omogućiti gradu da zajedno sa građanima uređuje fasade, ravne krovove i ulaze.

Vesić je naglasio da je preduzeće „Gradsko stambeno“ prošle godine uredilo više od 500 ulaza u Beogradu, koji su sada uređeni i bolji i lepši nego što su bili.

Podsetivši da se ove godine uređuje 57 fasada u centru grada, u Karađorđevoj, Pop Lukinoj ulici, na Kosančićevom vencu, Vesić je najavio da je za narednu godinu planirano uređenje više desetina fasada, od čega više od 20 na Vračaru, ali i u drugim delovima grada.

„To je samo deo nastojanja grada da stambene zgrade postanu bolje mesto za život, mesta koja će biti uređena, a ovo je lep način da pitamo najmlađe kako oni vide stambene zgrade“, rekao je Vesić i dodao da mu je drago što je gradsko javno preduzeće deo profita i nastojanja usmerilo ka tome da mlade uključi u tu akciju.

Na konkursu „Gradskog stambenog“ – „Fasada moga grada“ učestvovalo je 800 osnovaca, koji su slali crteže kojima su promovisali kulturu stanovanja, a nagrađeno je najboljih 12.

Prema rečima direktora Nikole Kovačevića bio je težak zadatak izabrati 12 najboljih.

„Ponosan sam što se na konkurs prijavilo 800 dece“, rekao je Ko. Dobili smo 800 radova“, rekao je Kovačević.

Kako je rekao Osnovna škola „Lazar Savatić“ dobila je posbnu nagradu, jer je poslala najviše radova svojih učenika, pa će škola dobiti kompletno opremu za kabinet za likovno.

Najboljih 12 učenika dobilo je na poklon knjigu o slikanju i pribor za crtanje, dok je troje najboljih dobila i tablet i tromesečnu skolu slikanja.

Izvor i foto Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR