NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ВРЧИН: Одржан новогодишњи концерт КУД-а „Стеван Штрбац“

ВРЧИН: Одржан новогодишњи концерт КУД-а „Стеван Штрбац“

0
1979
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У суботу је у свечаној сали Основне школе „Свети Сава“ у Врчину са почетком у 18 часова одржан традиционални новогодишњи концерт културно-уметничког друштва „Стеван Штрбац“ из Врчина.

Присутни су били у прилици да уживају у наступима свих фолклорних ансамбала овог културно-уметничког друштва. Новогодишњи концерт такође је и најава јубиларних 90 година од оснивања овог културно-уметничког друштва, која ће се обележити 2017.године. Уз дугу традицију и кроз неговање српске културе и обичаја, културно-уметничко друштво „Стеван Штрбац“ учествовало је на многобројним такмичењима и фстивалима како у нашој земљи тако и у иностранству, а круна њиховог рада је учешће на међународном фестивалу у Кини, који се одржава у септембру 2017. године.

На самом почетку програма присутне је поздравила заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, а поред ње концерту су присуствовали чланове већа градске општине Гроцка Петар Теофиловић и Ненад Маринковић , одборници у Скупштини градске општине Гроцка, председник Савета Месне заједнице Врчин Радомир Аврамовић и многобројни суграђани.

У програму су се представили дечији фолклорни ансамбл „Врчинске наде“, „Славуј“ и „Лане“, фолклорни ансамбл „Врчински вез“ и ансамбл ветерана КУД-а „Стеван Штрбац“. Дечији фолклорни ансамбл Бегаљица се такође представио својом тачком.

На крају програма захвалили су се градској општини Гроцка, Основној школи „Свети Сава“ и директору школе Добрици Синђелићу и фирми „ ЈУ ЛЕЈБЛ“ и власнику фирме Миладину Ђорићу на помоћи и подршци при организацији вечерашњег концерта.

Галерију слика можете погледати ОВДЕ

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR