APEL Grocka Info Portala: Mnogo je hladno, pomozite životinjama da prežive ovaj ledeni talas!

0
3305
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Meteorolozi su najavili niske temperature, do kraja januara, tako da osim brige o ličnom zdravlju treba povesti računa i o zdravlju životinja, posebno onih koje će zimu provesti na ulici gladni, žedni i izloženi hladnoći. 

Niske temperature nisu jedini problem pasa i mačaka lutalica, tu su i ptice i ostale životinje, kojima možemo pomoći ostavljajući koji komadić hleba na kartonu ili u plastičnoj posudi.

 Životinje teško pronalaze hranu zimi, a čak i hrana koju pronađu u zamrznutom stanju, može im ugroziti život. U najgorem položaju su životinje, koje su vlasnici napustili, jer se takve životinje teško snalaze na ulici i u najpovoljnijim uslovima.

Zbog toga apelujemo na sve dobre ljude koji su u mogućnosti da puste životinje u podrum, garažu, pomoćnu prostoriju, oslobode sa lanca, kako ne bi ugunule na ovako niskim temperaturama. Na otvorenom prostoru omogućite životinjama pristup hrani i toploj vodi, koju ćete ostaviti na vidnom mestu zaštićenom od padavina.

Redakcija Grocka Info

Pogledajte potresnu sliku uginulog psa od posledice smrzavanja, koju je objavilo Udruženje Beta iz Zaječara

 

 

 

Komentari

komentari


Warning: A non-numeric value encountered in /home/grockain/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

POSTAVI ODGOVOR