NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГО ГРОЦКА: Чланови штаба за ванредне ситуације вечерас обишли породицу Димитријевић из...

ГО ГРОЦКА: Чланови штаба за ванредне ситуације вечерас обишли породицу Димитријевић из Ритопека

0
4222
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Након твита који је је почео да кружи друштвеним мрежама, општински штаб за ванредне ситуације одлучио је да хитно реагује. Члан штаба, Маринко Бабић вeчeрaс ће посетити поменуту породицу и контактирати Центар за социјални рад у Гроцкој како би се породици заједно помоглo. – вечерас се огласио ,,Штаб за ванедне ситуације – Гроцка“

Недуго затим уследило је ново саопштење на сајту општине Гроцка у коме се каже:

Штаб за ванредне ситуације ГО Гроцка кoд пoрoдицe Димитријевић

Заменик команданта штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка Маринко Бабић и члан штаба Владо Радовановић посетили су вечерас Ненада Димитријевића (33) из Ритопека и његову породицу.

Повод њихове посете је неопходна помоћ која се мора пружити овом човеку и његовој породици, који због немаштине није јео шест дана и због тога је завршио на Вojнo-мeдицинскoj akaдeмиjи.Како Димитријевић истиче одбијао је да једе како бих би било хране за децу и супругу, јер немају новца и једва обезбеди храну за своју децу.

У породичној кући живи са супругом, мајком и два сина, а отац му је преминуо пре три месеца. Породица се греје на струју, јер је пут до куће готово неприступачан и тешко је довући дрва, али им је због дуга за струју, пред Нову годину струја искључена. Ненадова мајка прима социјалну помоћ од 13.000, а да би остварили право на дечији додатак мора де убрзати процес решавање оставине.Овој породици је најважније да им се обезбеди храна и пелене за дете од годину ипо дана, јер су услови у којима живи неухмани и недопустиви у 21. веку.

Представници Штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка обећали су да ће се хитно ангажовати и у сарадњи са надлежним институцијама и руководством општине помоћи овој породици у решавању ове ужасне ситуације.

гроцка.рс

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR