KALUĐERICA NA METI LOPOVA Obijaju kuće, kradu novac i zlato, odneli čak i pištolj

0
3245
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beogradsko naselje Kaluđerica našlo se na meti lopova i provalnika, a za proteklih nekoliko meseci obili su više stanova i automobila, iz kojih su odnosili sve što im se našlo pod rukom.

 
Od 1. januara lopovi su u Kaluđerici obili najmanje sedam stanova

Foto: Pogled.ba/ilustracija / ArhivaOd 1. januara lopovi su u Kaluđerici obili najmanje sedam stanova

Tako su u noći između 10. i 11. januara lopovi obili kuću D.G. Ona je sa porodicom te večeri bila na Kopaoniku, ali su pre odlaska zamolili strica i strinu da ostanu u drugom delu kuće kako bi je pričuvali dok se ne vrate. Međutim, to za lopove nije bila prepreka.

 

– Na ulaznim vratima imamo senzore za svetla. Oni su to okrenuli ka zidu da se ne bi palila, a onda su, šrafcigerom najverovatnije, obili prozor i ušli u kuću, a da ih niko nije čuo. Odneli su svo zloto koje smo imali, porodičan nakit, dukate, novac… Sve što je imalo vrednost, čak i bižuteriju za koju su mislili da je pravo zlato. Isprevrtali su nešto stvari, ali nisu ništa oštetili. Kao da su znali gde se tačno šta nalazi – ozlojađena je žrtva provalnika iz Kaluđerice.

Lopovi su, kako saznajemo, ostavili dosta tragova iza sebe, od tragova u snegu ispred ulaznih vrata, do otisaka stopa na tepihu u kući, ali ne i otiske prstiju.

Foto: Ilustracija / Promo

Samo od početka godine lopovi su na ovaj način obili već sedam-osam stanova, što je mesečni prosek za ovo naselje, ali su aktivni već nekoliko meseci. Kako nezvanično saznajemo, krali su novac i vrednosti, a jednom vlasniku su čak odneli i pištolj koji je bio rasklopljen na delove, i koji su bili sakriveni na više mesta po kući.

Ni automobili nisu bezbedni, pa tako često građanima nestaju akumulatori.

blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR