Обележено Богојављење у Гроцкој и Винчи (ФОТО)

0
2914
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Због изузето лоших временских прилика , које су у Гроцкој проузроковале лед на Дунаву , организациони одбор  „Литија и пливање за часни крст у Гроцкој – Богојављење 2017“,  донео је одлуку да се због безбедности пливача ове године откаже Пливање за часни крст у Гроцкој.

Иако  ово манифестација, која би се ове године одржала по пети пут за редом,  окупља велики број посетилаца и  прави  је пример неговања српске традиције, вере и обичаја није се смело ризиковати и донета је одлука која је била у интересу 43 пријављених пливача.

Данас на Богојављење 19. јанура у цркви Свете Тројице у Гроцкој служена је литургија уз присуство руководства градске општине и великог  броја грађана.

Како се Пливање за часни крст није оргнизовало, организациони одбор у сарадњи са руководством градске општине Гроцка и спонзорима, организовао је  ручак за све пливаче и људе које су помогли и дали свој допринос при организацији.

Ручку су присуствовали председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић,општинско руководство, свештенство цркве Свете Тројице из Гроцке, архимандрит Стефан Шарић-духовник манастира Рајиновац, чланови организационог одбора и спонзори.

Ове године имали смо 43 пријављених пливача и сви су били позвани да присуствују ручку, али се нису сви одазвали позиву . Присутним момцима и девојкама, који су данас требали да пливају за часни крст, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић уручио је пригодне поклоне.

Такође, Пливање за часни крст је ове године отказано и у насељу Винча из истих разлога као и у Гроцкој, које је требало да се организује под покровитељством цркве Светих Апостола Петра и Павла у Винчи.

У јутарњим часовима у цркви Светих Апостола Петра и Павла у Винчи служена је литургија, а након тога организован је ручак у Винчи. Ручку су присуствовали  председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, свештеник цркве Светих Апостола Петра и Павла у Винчи, спонзори и момци који су требали да пливају.

grocka.rs

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR