Održan sastanak poljoprivrednih proizvođača

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Juče, 17. januara  u velikoj sali Skupštine opštine Grocka poljoprivredni proizvođači sa teritorije naše opštine sastali su se sa rukovodstvom gradske opštine Grocka koje su predstavljali predsednik opštine, Dragoljub Simonović, član opštinskog veća, Zoran Kostić i pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, Duško Živančević.

Tokom sastanka razgovaralo se o nekoliko tema. Najvažnija je svakako bilo pitanje protivgradne zaštite koja predhodnih godina nije adekvatno funkcionisala. Formiranjem Kancelarije za poljoprivredu pri opštini Grocka, rešenje ovog pitanja je pokrenuto. Ove godine sve protivgradne stanice biće obezbeđene sa maksimalnim brojem protivgradnih raketa, a atarski putevi do stanica biće u potpunosti sanirani kako bi same stanice funkcionisale sa 100% kapaciteta, odnosno u meri kojoj nalažu pravila protivgradneodbrane.

Uređenje i sanacija atarskih puteva će se nastaviti i ove godine, i dogovorena je sanacija svih važnijih atarskih pravaca u atarima sela u kojima se vrši intenzivna proizvodnja.

Pokrenuta je i tema štete koju su proizvođači pretrpeli usled prošlogodišnje elementarne nepogode. Proizvođači u mogli da daju svoje primedbe i sugestije kako bi se zajedničkim naporima rešili postojeći problemi budući da je rešavanje u zajedničkom interesu obe strane.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR