Organizacioni odbor: Otkazano plivanje za Časni krst – Bogojavljenje Grocka 2017

0
3521
NextWEB hosting
NextWEB hosting

„I pored ogromne želje Organizacionog odbora i preko 40 prijavljenih plivača na žalost, vremenski uslovi su onemogućili održavanje ovogodišnje manifestacije “Litija i plivanje za Časni krst – Bogojavljenje Grocka 2017“. U dogovoru sa sveštvenstvom crkve Svete Trojice, službama Gradske opštine Grocka i sponzorima manifestacije, danas je Organizacioni odbor doneo konačnu odluku da se tradicionalno peto po redu Plivanje za Časni krst zbog vremenskih uslova ove godine, tačnije 19. januara ,ne održi.“ izjavio je predsednik organizacionog odbora plivanja za Časni krst i predsednik Skupštine gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

Povezane vesti:

Lokacija u Grockoj, gde je trebalo da se organizuje nadmetanje za časni krst je prekrivena debelim slojevima leda. Preduzimanje mera razbijanja leda nije prihvatljiva opcija jer se očekuje veliki broj ledenih santi kada ledolomci razbiju ledene čepove na lokacijama uzvodno od Grocke, te bi postojala potencijalna opasnost po bezbednost učesnika nadmetanja.

Organizacioni odbor svakako poziva građane, učesnike i sponzore da se zajedno okupimo u crkvi Svete trojice 19. januara kako bismo zajedno obeležili ovaj veliki hrišćanski praznik. Nakon liturgije predsednik opštine Dragoljub Simonović organizovaće prijem za učesnike i sponzore manifestacije gde će se zahvaliti i uručiti prigodne poklone.

Zahvaljujemo se Sveštenstvu crkve Svete Trojice u Grocoj, gradskoj opštini Grocka, plivačima i sponzorima na želji, trudu i na velikoj podršci ovogodišnjoj organizaciji plivanja za Časni krst – kaže se u zvaničnom obaveštenju organizacionog odbora “Litija i plivanje za Časni krst – Bogojavljenje Grocka 2017“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR