Sećate se žene iz Kaluđerice koju je muž brutalno tukao? Njena priča je sve potresla, a evo kako ona danas izgleda FOTO

0
5028
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Marija Ferizović, žrtva brutalnog porodičnog nasilja, čije su fotografije u oktobru potresle Srbiju, prvog radnog dana u novoj godini počinje da radi u AMSS

Fotografije Marije Ferizović (21), nad kojom se nevenčani suprug brutalno iživljavao početkom oktobra, potresle su Srbiju. U ova tri meseca mnogo toga se promenilo.

Uspela je da se fizički oporavi od povreda nanesenih pesnicama, nogama, metalnim šipkama i usijanom nargilom, a s prvim radnim danom u novoj godini ova majka troje male dece kreće i na posao!

Šansa da se osamostali

Zahvaljujući Kurirovoj akciji „Stop nasilju“, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i AMSS ispunjena je jedna od Marijinih najvećih želja. Potpisivanju ugovora o zaposlenju u AMSS prisustvovao je i ministar Aleksandar Vulin.
– Od 1. januara pokrenuli smo novu meru. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, gde su žrtve trgovine ljudima i porodičnog nasilja posebno prepoznate, dajemo subvencije poslodavcima koji ih zaposle. Verujemo da je to pošteno i da je to način da damo šansu ljudima da se osnaže, da mogu da napuste nasilnika i da vode računa o sebi i svojoj deci na najbolji mogući način – istakao je Aleksandar Vulin.

Predsednik AMSS Mirko Butulija kaže je da je za Marijne probleme saznao čitajući tekstove u Kuriru.
– Odlučili smo da joj kao žrtvi nasilja pružimo šansu da se osamostali i ima svoju porodicu. Naše je da joj pružimo priliku, a na njoj je da je iskoristi i pokuša da unapredi kvalitet života. Što se nas tiče, ona će imati našu podršku – naglasio je Butulija.

Kurir je uvek uz mene

Marija od sreće nije znala kako da zahvali svima koji su joj pomogli.
– Kada nisam znala gde ću i šta ću, Kurir je bio uz mene. Našli ste mi posao i pokazali da svako ima pravo na normalan život i da niko ne treba da trpi nasilje. Obezbedili ste mi novi život koji želim da u miru provedem sa svojom decom – rekla je uz osmeh Marija Ferizović.

Zahvaljujući njenoj hrabrosti da ispriča strahote koje je preživela, Kurir je pokrenuo akciju koja je oslobodila žrtve nasilja u porodici da u većoj meri prijavljuju nasilnike.

 

Soko Štark
PAKETIĆI ZA DECU

Kurir nije zaboravio ni na Marijinu decu, kojoj je zahvaljujući „Soko Štarku“ odneo paketiće. Deca su nas sačekala na stepenicama, a kada su ugledali vrećice sa slatkišima, nastupila je cika i vriska.

Dejan Wolf
MARIJA JE SIMBOL NAŠE AKCIJE

Kurir je pokrenuo akciju „Stop nasilju“ nakon objave potresne priče o Mariji i ona je, na neki način, postala simbol naše akcije. Ponosan sam što je Marija danas ovde s nama, oporavljena i spremna za novu stranicu u svom životu. Zahvalni smo AMSS, s direktorom Butulijom na čelu, što su prepoznali značaj osnaživanja osoba, žrtava nasilja, i ponudili Mariji zaposlenje. To će njoj i njenoj deci omogućiti egzistenciju, a verujem da će inspirisati i druge kompanije da učine isto. Od ministra Vulina smo upravo čuli da će država subvencionisati poslodavce koji zaposle žrtve nasilja, što je vrlo ohrabrujuće. Ponosni smo na činjenicu da je Kurirova akcija „Stop nasilju“ u rekordnom roku dala rezultate, ali naglašavam da smo tek na početku i da je pred nama još mnogo posla – istakao je Dejan Wolf, medija direktor AMG.

Izvor i foto:kurir.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR