Школска слава Свети Сава свечано прослављена у школама на територији општине Гроцка (ФОТО+ВИДЕО)

0
3148
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Српска православна црква и верници, данас 27. јануара прослављају Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства.

Савиндан се у свим школама на теритиорији градске општине Гроцка обележава као школска слава, у част првог српског архиепископа, светитеља и просветитеља.

У свим школама организована је свечана приредба уз присутво руководства градске општине Гроцка.

Председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић присуствовао је приредби у цркви у Камендолу, где је организована и подела пакетића за децу, као и приредби у подручној школи „Мића Стојковић“ у Камендолу.Он је такође био гост на обележавању Светог Саве у Основој музичкој школи у Гроцкој.

Заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић присуствовала је свечаној приредби у школи „Свети Сава“ у Врчину.

Свечаној приредби деце из школе „ Иво Лоле Рибар“ из Бегаљице , која је организована у манастиру Рајиновац јер њихова школа  још увек није оспособљена за употребу, присуствовао је заменик председника Скупштине градске општине Гроцка Владимир Трајковић.

Чланови већа, одборници у Скупштини градске општине Гроцка и остало општинско руководство такђе су данас били гости на приредбама које су организоване у основним и подручним школама, као и у Средњој школи у Гроцкој и Основној Музичкој школи у Гроцкој.

У подручној школи „Никола Тесла“ у Лештану ово је последња прослава Светог Сава у просторијама ове школе, јер ће током ове  године кренути изградња нове савремене школе у Лештану.

гроцка.рс

ФОТОГРАФИЈЕ можете погледати ОВДЕ

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR