Штаб за ванредне ситуације ГО Гроцка одржао другу седницу, председник Симоновић подигао...

Штаб за ванредне ситуације ГО Гроцка одржао другу седницу, председник Симоновић подигао виши степен приправности и издао наредбе, задужења и упутства

0
NextWEB hosting

Друга седница Штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка одржана је јутрос у 8 часова , у складу са наредбама и упуствима Штаба за ванредне ситуације града Београда.

Седницом је преседавао комадант Штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, а састанку су присуствовали оперативни извршиоци штаба, који издате наредбе треба да спроведу у дело.

Комадант  Штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић издао је наредбу да се услед очекиваних снежних падавина и ниских температура, подигне виши степен мобилизације механизације и дежурства, па је одлучено да се активира 11 машина тешке механизације и 3 машине лаке механизације за чишћење снега и посипање ризле и соли на трасама путне мреже на територији општине Гроцка.

Подељена су задужења члановима већа и руководиоцима јавних предузеће, који ће бити максимално ангажовани 24 сата, како би се пратило стање на терену од Дражња и Живковца до Калуђерице и Врчина. Такође државним институцијама: вртићима, предшколским  установама, домовима здравља, полицијским  станицама , месеним  заједницама обезбеђене су довољне количине соли и ризле, коју морају посути испред установа.

Такође, комадант Штаба Драгољуб Симоновић наложио је свим државним институцијама градске општине Гроцка да због најављених изузетно лоших временских услова, сву механизацију максимално ставе на располагање, како би се заштитили грађани и имовина.

Дато је упуство да се у сарадњи са Центром за социјални рад Гроцка направи анализа о набавци хране  и огрева за болесна, стара и социјално  угрожена лица , а службеници Полицијске станице Гроцка у сарадњи са Домом здравља Гроцка обилазиће терен, како би пружили помоћ смрзнутим лицима , која се морају склонити са улице и сместити у прихватне центре.

Комунална инспекција градске општине Гроцка наложће свим физичким и правним лицима да свакодневно  чисте снег испред својих објеката.

Издато је наређе предузећу ЕКО Гроцка да се  у овиру предузећа организују  дежурства  24 сата ,активира сва расположива механизација и да не одступају од редовног плана и програма одношења смећа .

Овим путем молимо све  грађане да буду хумани и одвоје храну за животиње и птице, како би им помогли да се прехране и преживе изузетно ниске температуре и предстојеће падавине и мраз.

Апелујемо на грађане да без преке потребе не крећу на пут, а уколико постоји прека потреба учесници у саобраћају морају имати адекватну зимску опрему.  Такође, моле се власници бродова, чамаца и сплавова на води да своја пловила ослободе од леда минимум у  пречнику од 1 метар, како би се спречила оштећења на пловилима  када  се активира  ледоломац, који ће ломити санте леда на Дунаву.

Наредба ступа на снагу одмах, јер се већ од поподнева очекују обилније снежне падавине,а како је најављено   лоши временски услови и температуре које ће бити у знатном минусу трајаће до четвртка.

Штаб за ванредне ситуације градске општине Гроцка организоваје двадесетчетворочасовна дежурства, тако да грађани у сваком тренутку могу контактирати следеће бројеве телефона:

011/6304094 и 011/6304907- дежурни телефони у општини , 066/8065001 Маринко Бабић, 066/80625002 Радосав Стојановић, 066/8063233 Зоран Којић.

записник са прве седнице штаба за ванредне ситуације 12.01.2017.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

six + 2 =